Juha Karjalainen Suomen johtava kansallisliberaali

Kaikki blogit puheenaiheesta Heinola

Kunnallisvaalien alla

Kaupunginvaltuuston typerää ja kuntalaista kuulematonta leikkaustoiminnan yksityistämistä valmistellaan syvässä hiljaisuudessa. Pikkulinnut kertovat, että leikkuria remontoidaan kaupungin kustannuksella ja todella isolla rahalla yksityistä toimijaa varten.  Olisi kiva kuulla ulkoistetun toiminnan todelliset kustannukset, joiden väitän olevan huomattavasti korkeammat kuin oma toiminta. Väitän edelleen olevani tässäkin asiassa oikeassa, kuten olin Rinnevaarankin suhteen ennen hänen valintaansa tänne.

Hysteerikon huuto Heinolasta

Aina säännöllisin väliajoin (lue liian usein) saamme lukea Lahden kaupungin äänitorvesta Etelä-Suomen Sanomista Pohjois-Koreasta tuttuja hurmoshenkisiä kirjoituksia Lahden ihanuudesta tai naapurikuntien surkeudesta. Tosin nyt on jätetty kertomatta, että nastolalaisille jäi luu käteen liitoksessa Lahden kanssa. Nastolan lähipalveluilta ajetaan nyt järjestelmällisesti alas, kuten kirjoitin monesti ennen liitosta ja varoittelin nastolalaisia.

Turvapaikanhakijoiden sopeuduttava, ei suomalaisten tyttöjen

Heinolan Lyseonmäen koulu on lähettänyt 01.12.2015 Vilma-järjestelmän kautta julkisen tiedotteen oppilailleen, jossa nuoria tyttöjä kehotetaan muuttamaan länsimaalaisittain normaalia käyttäytymistä turvapaikanhakijoiden vuoksi. Asiasta uutisoi myös Yle 07.12.2015. Tiedotteessa todetaan muun muassa, että nuorten tyttöjen ei välttämättä kannata kävellä pimeällä yksin, eikä ottaa katsekontaktia isompaan miesjoukkoon. Tiedotteen mukaan Suomessa rento ja vapaa käytös saattaa olla erilaisesta kulttuurista tulevien turvapaikanhakijoiden silmissä harhaanjohtavaa.

Suomessa jo "ulkonaliikkumiskielto"! Kiitos monikulttuurisuuden.

"Turvapaikanhakijoiden ei ole todettu lisäävän rikollisuutta tai muita ongelmia. Myöskään vastaanottokeskusten lähiseutujen turvattomuus ei ole lisääntynyt. Turvapaikanhakijoiden kotoutumiseen panostetaan ja heille opetetaan suomalaista kulttuuria ja arkea."

Soteuudistus ja leveät hartiat

Olen kauhulla seurannut keskustelua hallituksen toisesta kahelista päähankkeesta eli sote-uudistuksesta. Surullista, että demarit ja keskustakin ovat hypänneet kokoomuksen kelkkaan tässä julkisen terveydenhuollon tuhoavassa hankkeessa. Juha Sipilä teki tyhmästi pettäessään maakuntien väen ja lähtiessään siihen mukaan. Ylijohtaja Kirsi Varhila sosiaali- ja terveysministeriöstä muotoilee (ESS 20.8), että palvelut voidaan tuoda potilaan tai asiakkaan arkeen, jopa omaan kotiin sähköisillä välineillä tai liikkuvina palveluina.

Sotea ja muuta sontaa

Uuden sote-uudistuksen kanssa meillä on käymässä kuten suuruudenhullun kuntauudistuksen kanssa. Siinä viedään paikallisilta päättäjiltä valta viiden sote-alueen johdolle. Tämäkö on sitten demokratiaa? Minun mielestä ei. Hurskaasti lupaillaan, että jokapäiväiset palvelut pidetään lähellä muun muassa liikkuvilla palveluilla, kuten näiden ruutipäiden suunnittelemilla älybusseilla ja verkkopalveluilla. Haloo! Siinä sitten netissä hoidat itseäsi. Sinullahan on luonnollisesti jatkossa laboratorio, röngten ja muut tutkimusvälineet kotona.

Kokoomuksen maahanmuuttopolitiikan todelliset kasvot

Kokoomuslainen Heinolan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Timo Ihamäki on päättänyt avomielisesti esittää pakolaisten vastaanottoa. Hän tosin haluaisi ottaa vastaan vain akateemisesti koulutettua tervettä ja nuorta työväestöä ja valittelee että päätöksen valitettavasti tekevät maahanmuuttoviranomaiset.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä