Juha Karjalainen Suomen johtava kansallisliberaali

Lisätyön verotusta kevennettävä

  • Lisätyön verotusta kevennettävä

Alla oleva kirjoitus on kahden helsinkiläisen nuoren perussuomalaisen kansanedustajaehdokkaan yhteiskannaotto maaliskuulta 2019.

---

Nuoret kansanedustajaehdokkaat Juha ja Laura: Lisätyön verotusta kevennettävä!

Helsingin vaalipiirin nuoret kansanedustajaehdokkaat Juha Karjalainen ja Laura Jokela ovat sitä mieltä, että Suomen korkea verotus on ongelma. Erityisen haasteellinen tekijä on työn lisätuloon kohdistuva vero eli progressiivinen verotus.

Tavallisella suomalaisella pitäisi olla oikeus vaurastua. Vertailu muihin Pohjoismaihin kertoo kuitenkin karua kieltä. Vuonna 2018 keskipalkkaisen 43 000 euroa vuodessa ansaitsevan työntekijän rajaveroaste oli Suomessa 47,1 %, mutta muualla Pohjolassa se oli paljon alempi: Tanskassa 39,9 %, Norjassa 34,5 % ja Ruotsissa 33,4 %. Koitapa siinä sitten säästää osakkeisiin!” huokaisee Laura Jokela.

Nuorten ehdokkaiden mielestä progressio tekee vaikeaksi tavallisen kansalaisen vaurastumisen ja omaisuuden kerryttämisen. Tämä taas vaikeuttaa yritystoimintaan osallistumista sijoittajana ja omistajana. Suomalaiset kotitaloudet kuuluvatkin Länsi-Euroopan köyhimpien joukkoon. Asiasta on kirjoittanut osuvasti mm. oikeustieteen tohtori ja Helsingin yliopiston vero-oikeuden dosentti Janne Juusela.

Lisätyön verotusta on kevennettävä! Tähän tavoitteeseen on Suomen seuraavien hallitusten tähdättävä kunnianhimoisesti niin lyhyellä, keskipitkällä kuin pitkälläkin aikavälillä. Emme voi jäädä Pohjolan kehitysmaaksi!“ vaatii Juha Karjalainen.

Lisätiedot:

Nuoret kansanedustajaehdokkaat, Helsinki:

Laura Jokela, jokela.laurelia@gmail.com
Juha Karjalainen, jmo.karjalainen@gmail.com, 044 0120022

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Miksi äänestää Perussuomalaisia, jos kaiken saman ja enemmänkin saa, kun äänestää Kokoomusta?

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Mikäs se on 43 000 € vuodessa ansaitsevan kokonaisveroaste, ilman nettopalkasta maksettavia veroja esim. ALV.

Toimituksen poiminnat