Juha Karjalainen Suomen johtava kansallisliberaali

Vuosi 2019 on mahdollisuus

Perussuomalaiset Nuoret on minulle rakas yhdistys. Olen toiminut viime vuodet järjestössä merkittävillä paikoilla niin palkattuna työntekijänä kuin kattojärjestön hallituksen jäsenenä. Järjestösihteerinä toimin syksystä 2016 kevääseen 2017 asti. 3. varapuheenjohtajana olin vuoden 2017 ja 1. varapuheenjohtajana olen parhaillaan vuoden 2018. Vuonna 2016 toimin kattojärjestön hallituksen varajäsenenä. Olen siis vuoden 2018 loppuun mennessä ollut järjestön korkeimmassa johdossa laskentatavasta riippuen 2 - 3 vuotta. Piiritason ja puolueen luottamustehtävien lisäksi. Erityisesti mieleeni ovat painuneet seuraavat tapahtumat ja kampanjat, joissa olen ollut enemmän tai vähemmän keskeisessä roolissa: Viron opintomatka Tallinnaan syksyllä 2016, kunnianpalautuskampanja alkuvuonna 2017, kuntavaalikiertue talvella 2017, vapaussota-kampanja alkuvuonna 2018, Welcome Trump -mielenilmaus ja avoin kirje presidentille kesällä 2018 sekä lukuisat kannanotot ja muut tempaukset vuosien varrella. Matkan varrella olen oppinut aivan valtavasti uutta.

 

Pitkän pohdinnan jälkeen olen päättänyt, etten syyskokouksessa 2018 asetu ehdolle jatkokautta varten Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajistoon tai hallituksen jäseneksi vuodelle 2019.

 

On muiden aika ottaa ohjakset. Latu on nyt auki! Kannustan jäseniä tarttumaan tähän tilaisuuteen rohkeasti. Järjestössä on suuri määrä aktiivisia ja osaavia nuoria. Olen aivan varma, että kuka ikinä jatkajakseni ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valitaan, tulee hän täyttämään suuret saappaat enemmän kuin mainiosti. Olen myös valmis kertomaan tasapuolisesti kaikille ehdokkuutta harkitseville, millaisesta hommasta oikeastaan on kyse. Millään, korostan, EI MILLÄÄN rahalla voi ostaa sellaista koulua, mitä poliittisen nuorisojärjestön varapuheenjohtajana oleminen on. Se kokemus on ainutlaatuinen, arvokas, jännittävä, opettavainen ja huikea.

 

Vuosi 2019 on valtava mahdollisuus. Niin järjestölle kuin itsellenikin. Luvassa on keväällä parhaimmillaan kolmet suuret vaalit ja syksyllä yliopistojen ylioppilaskuntien edustajistovaalit. Olen mukana edellä mainituissa vaaleissa monella puoluetta ja nuorisojärjestöä hyödyttävällä tavalla - vähintäänkin ehdokkaiden taustajoukoissa. Tulevalle kattojärjestön hallitukselle lähetän jo etukäteen terveiset - vuosien varrella kertynyttä some- ja erityisesti Canva-osaamistani voi halutessaan hyödyntää edelleen esimerkiksi sometiimin osana, vaikken varsinaiseen hallitukseen haekaan. Lisäksi suunnitelmissani on paluu takaisin juurilleni - nuorisojärjestön piiritason aktiivitoimijaksi. Henkilökohtaisella poliittisella tasolla haluan edelleen kasvattaa jo laajaksi muodostunutta näkyvyyttäni ja ehkä jopa ottaa käyttöön aivan uusia ja yllättäviä tapoja viestiä sanomaani.

 

Toimin vuoden 2018 loppuun asti normaalisti täyttä höyryä varapuheenjohtajana. Seuraava merkittävä edustustehtäväni on Eurooppanuorten Linnaseminaarissa 2018 panelistina toimiminen. Odotan sitä mielenkiinnolla, sillä jo viime vuonna yleisössä oli hauskaa katsella tiukkaa poliittista debaattia. Mikä sen mahtavampaa, kuin että nyt pääsen itse edustamaan järjestöä niinkin kuuman aiheen kuin Euroopan unionin tiimoilta. Olemmehan Suomen ainoa eduskuntapuolueen nuorisojärjestö, joka selkeästi torjuu EU-integraation ihanuuden ja uskoo kansallisvaltioiden Eurooppaan.

 

Luopuminen voi joskus olla haikeaa, mutta aina se avaa myös uusia mahdollisuuksia sekä itselleen että muille. Jatkakaamme arvokasta työtämme Isänmaan eteen. Yhdessä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat