Mikkel Näkkäläjärvi vastustaa ihmisoikeuksia

Helsingin Sanomat uutisoi 21.05.2018: “Kiistelty tavarataloketjun omistaja [Juha Kärkkäinen] haluaa rakentaa Rovaniemelle tavaratalon. Kaupunginvaltuusto äänestää asemakaavan muutoksesta lähikuukausina.”* Asia on noussut julkisuuteen, sillä Rovaniemen kaupunginvaltuutettujen suunnalta on kuulunut outoja ja 2010-luvulle vieraita kommentteja: osa vasemmiston ja SDP:n valtuutetuista haluaa torpata rakennustyöt Kärkkäisen omistajan poliittisten mielipiteiden takia.

 

Pidän esillä olleita kommentteja hämmentävinä ja ihmisoikeuksien kannalta suorastaan vaarallisina. Etenkin kaupunginvaltuutettuna toimivan Demarinuorten puheenjohtajan Mikkel Näkkäläjärven lausuma saa hieraisemaan silmiä kahteen kertaan: ”En hyväksy tällaista ihmisvihamielisyyttä, jota Magneettimedian kirjoitukset edustavat. Jos se on minusta kiinni, rakennustöitä ei aloiteta.” Esittääkö maamme tällä hetkellä suosituimman puolueen** nuorisojärjestön puheenjohtaja vakavissaan vuoden 2018 Suomessa ihmisen perustuslaillisen elinkeinovapauden rajoittamista poliittisen mielipiteen perusteella?
 

Elinkeinovapaus on vahva perustuslaillinen ihmisoikeus, jota ei voi torpata itselleen epämiellyttäviltä henkilöiltä. “Perustuslain 2. luvun (perusoikeudet) 18 § “Oikeus työhön ja elinkeinovapaus” toteaa: "Jokaisella on oikeus lain mukaan hankkia toimeentulonsa valitsemallaan työllä, ammatilla tai elinkeinolla." Vasemmisto ja sosiaalidemokraatit puolustavat usein julkisuudessa näkyvästi ihmisoikeuksia, mutta näköjään ovat valmiita poikkeamaan niistä, kun on mahdollisuus lyödä toisella tavalla ajattelevia.

 

Nyt jos koskaan on suomalaisten perusoikeuksista huolissaan olevien syytä herätä viimeaikaisiin kommentteihin. Kertaankin faktan, joka pitäisi jokaiselle Rovaniemen kaupunginvaltuutetulle olla itsestään selvä asia: elinkeinovapaus ja perusoikeudet koskevat myös Kärkkäistä. Tavaratalon rakentamisoikeuden vastustaminen poliittisten mielipiteiden perusteella on vakava ihmisoikeusrikkomus.
 

* https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005688955.html?share=ce7f24a0dd921562a66686ca85571e56

** https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/248935-hs-sdp-edelleen-suosituin-peruss…

 

JuhaKarjalainen1
Perussuomalaiset Helsinki

Kansallisliberaali perussuomalainen Helsingistä. Juuret Pohjois-Pohjanmaalla. Tuttu TikTokista.
---
Humanististen tieteiden kandidaatti ja historian opiskelija. Reservin vänrikki. Vapaa-ajalla ylpeä GFriend Buddy ja satunnainen salibandyn seuraaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu