Suomen erottava Euroopan neuvostosta

Euroopan neuvoston ja suomalaisen politiikan piirissä kuohuu. Talouselämä uutisoi 23.04.2018, että Vasemmistoliiton entinen kansanedustaja Jaakko Laakso on osallistunut Azerbaidžanin harjoittamaan lahjontaan. Lehti kirjoittaa: “Euroopan neuvoston tutkimusryhmä totesi sunnuntaina julkistamassaan raportissa, että Azerbaidžan on maksanut lahjuksia Euroopan neuvoston parlamentaarisen yleiskokouksen jäsenille ja korruptoinut neuvostoa vastapalvelukseksi maan ihmisoikeusrikkomusten painamisesta villaisella.” Euroopan neuvosto on 47:n jäsenmaan muodostama ihmisoikeus- ja yhteistyöjärjestö, johon kuuluu suurin osa Euroopan maista sekä muun muassa Turkki. Talouselämän toisessa uutisessa Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson on ehtinyt tuomitsemaan Laakson toimet erittäin vakavina.

 

Euroopan neuvosto on viime aikoina ollut ajankohtainen puheenaihe muutenkin. Perussuomalaiset Nuoret otti jo 16.04.2018 ennen tuoreimpia korruptiouutisia kantaa Euroopan neuvostosta eroamisen puolesta.* Järjestön mukaan Euroopan neuvosto ei tuo lisäarvoa Suomen oikeuslaitokseen tai hallintokäytäntöön eikä Suomen kansallisten intressien ajamiseen ulkomailla. Perussuomalaiset Nuoret vastustaa Suomen kansallisen päätäntävallan luovuttamista ulkomaille, ja pitää sitä erityisen ongelmallisena oikeuslaitoksen tapauksessa. Tähän liittyy se, että Euroopan neuvoston keskeisenä “saavutuksena” voidaan pitää Euroopan ihmisoikeussopimusta ja sitä valvomaan perustettua Euroopan ihmisoikeustuomioistuinta (EIT), joka voi määrätä Suomen maksamaan korvauksia vääränä pitämistään korkeimman oikeuden päätöksistä.

 

Keskustelu Euroopan neuvostossa tapahtuneista asioista on toki tervetullutta, mutta se ei osu täysin ytimeen, vaan pysyy lähinnä teknisluontoisena puheena yksityiskohdista ja menettelytavoista. Tämän sijasta tulisi kääntää katse kohti kokonaiskuvaa: Mitä varten olemme osa tätä organisaatiota? Mitä hyödymme Euroopan neuvostosta, jos ylipäätään hyödymme? Miksi samoja asioita ei voisi hoitaa kansallisella tasolla lähempänä kansalaista? Onko Euroopan neuvostosta suomalaisille itse asiassa enemmän haittaa kuin hyötyä?

 

Oma kantani on selkeä: Suomen on erottava Euroopan neuvostosta. Kuten jo Perussuomalaisten Nuorten julkilausumassa todetaan: Euroopan ihmisoikeustuomioistuimella on ylikansallista tuomiovaltaa, mitä Perussuomalaiset Nuoret pitää epätoivottavana. On suomalaisen oikeuslaitoksen tehtävä päättää Suomessa annettavista tuomioista ja tämä on tehtävä suomalaisten tapojen mukaisesti.
 

* https://www.ps-nuoret.fi/uutiset/kevatkokouksen-2018-julkilausumat/

 

JuhaKarjalainen1
Perussuomalaiset Helsinki

Kansallisliberaali perussuomalainen Helsingistä. Juuret Pohjois-Pohjanmaalla. Tuttu TikTokista.
---
Humanististen tieteiden kandidaatti ja historian opiskelija. Reservin vänrikki. Vapaa-ajalla ylpeä GFriend Buddy ja satunnainen salibandyn seuraaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu