Kyse on turvallisuuden heikentymisestä, ei turvattomuuden tunteesta

MTV uutisoi 03.01.2018 väkivaltarikollisuuden lisääntyneen Saksassa. Uutisen mukaan syynä siihen ovat turvapaikanhakijamiehet. Tilastot kertovat, että väkivaltarikokset lisääntyivät maassa noin 10 prosenttia vuosina 2015 ja 2016: “Hallituksen rahoittaman tuoreen tutkimuksen mukaan suurin syy väkivaltaisten rikosten lisääntymiseen ovat maahan saapuneet nuoret miespuoliset turvapaikanhakijat. Tutkimuksen mukaan valtaosaan lisääntyneistä väkivaltarikostapauksista liittyy nuori, 14-30 -vuotias, turvapaikanhakijamies.”

 

Tutkimustulos Saksasta kertoo tutkimuksen muodossa sen, mistä jo useat maahanmuuttokriitikot ovat varoittaneet aikoja sitten. Julkisessa keskustelussa tupataan typistämään keskustelu turvapaikanhakijoiden rikoksista turvattomuuden tunne -käsitteeseen. Tunteista puhumisessa ei sinänsä ole mitään väärää. Keskustelun taipumus on kuitenkin jumittua juuri tuohon tunneosuuteen. Tämän seurauksena saatetaan jopa kyseenalaistaa tämän tunteen oikeutusta. Kuten saksalainen tutkimus osoittaa, turvattomuus perustuu tosiasialliseen turvallisuuden heikentymiseen yhteiskunnassa, eikä mihinkään mielikuvitukseen.

Maahanmuuttokriitikkona vastustan turvallisuuden heikentymistä yhteiskunnassa. Valitettavasti samaa ei voi sanoa edes suurimmasta osasta valtavirtapoliitikkoja. Vallassa olevien pitäisi ensisijaisesti välittää kansalaisten turvallisuudesta. Kuitenkin niin kauan, kun lakeja, sopimuksia tai edes lain ja sopimusten tulkintoja ei yritetä muuttaa vastaamaan maahanmuuton aiheuttaman turvallisuuskehityksen haasteisiin, sama meno jatkuu. Tällaiselle välinpitämättömyydelle ympärillä tapahtuvia asioita kohtaan on nimi – se on vastuuttomuus.

JuhaKarjalainen1
Perussuomalaiset Helsinki

Kansallisliberaali perussuomalainen Helsingistä. Juuret Pohjois-Pohjanmaalla. Tuttu TikTokista.
---
Humanististen tieteiden kandidaatti ja historian opiskelija. Reservin vänrikki. Vapaa-ajalla ylpeä GFriend Buddy ja satunnainen salibandyn seuraaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu