Juha Karjalainen Suomen johtava kansallisliberaali

Vasemmiston Merja Kyllönen vastustaa demokratiaa

  • Vasemmiston Merja Kyllönen vastustaa demokratiaa

Helsingin Sanomat uutisoi 18.11.2017 Vasemmistoliiton europarlamentaarikko Merja Kyllösen sananvapauden vastaisista ulostuloista. Hän puuttuisi kansanedustajien perustuslailla turvattuun sananvapauteen. Kyllönen peräänkuuluttaa taloudellisia sanktioita “syrjivästä puheesta” eduskunnassa. Hän ottaa esimerkkinsä Euroopan parlamentista. Parlamentaarikolta voidaan “rasistisen tai tasa-arvoa loukkaavan puheen” takia ottaa palkkaa pois tai pidättää määräajaksi osallistuminen parlamentin työhön. Puolueista hän mainitsee erityisesti perussuomalaiset edustajat asian yhteydessä. Kyllösen mukaan puhemiesneuvosto tekisi puhemiehen johdolla ja yhteistyössä kansliatoimikunnan kanssa määritykset puheiden rajauksista.

 

Kyllösen avaus on erittäin vaarallinen ja todella röyhkeä. Ehdotus vahvistaisi kyllösläis-vasemmistolaisen ideologian osaksi eduskunnan rakenteita ja halveksisi demokraattista vaalitulosta. On selvää, että hyökkäys on suunnattu erityisesti perussuomalaisten sananvapautta vastaan, ja tämän Kyllönen avoimesti sanookin: ”Esimerkiksi perussuomalaiset ovat käyttäneet puheenvuoroja, jotka sisältävät ihmisvihaa ja sellaisia tasa-arvoa koskevia kannanottoja, jotka olisivat Euroopan parlamentissa tyystin kiellettyjä.” Uutisesta jää epäselväksi, mihin puheenvuoroihin tarkalleen ottaen viitataan, mutta vasemmistolaista narratiivia vuosikausia seuranneena uskon taustalla olevan ihan normaalin faktoihin pohjautuvan maahanmuutto- ja monikulttuurisuuskritiikin, joka lähinnä koetaan vasemmistolaisissa piireissä epämukavaksi.

 

Ensinnäkin, Kyllösen ehdotus on perustavanlaatuisesti kyseenalainen, sillä se vaarantaisi pahimmassa tapauksessa koko demokratian toimivuuden. Kuten jo Kyllösen omasta puheesta käy ilmi, “Ihmisvihaksi” ja “tasa-arvonvastaisuudeksi” voidaan tulkita lähes mikä tahansa riippuen tulkitsijasta. Määräaikaista pidättämistä eduskuntatyöstä voitaisiin käyttää väärin poliittisen vastapuolen pelaamiseksi pois tärkeistä äänestyksistä ja näin ohittaa kansanvalta tilanteessa, jossa kansa ei tarpeeksi suurta voimasuhdetta jollekin puolueelle eduskuntaan ole vapailla vaaleilla suonut. Kyllönen on siis valmis hyväksymään toiminnan, jossa ohitetaan demokraattinen vaalitulos ideologisin perustein. Toisekseen, lähtökohtaisesti mikään puhe mikä ei ole laitonta jo muutenkin, ei voi olla kiellettyä eduskunnan työskentelyssä. Suomessa tuomiovalta on oikeuslaitoksella, ei kilpailevan puolueen poliitikoilla. Tilanne, jossa poliittinen vastustaja määrittelee päivittäisin sananvapauden rajat, ei ole millään muotoa kestävä.

 

Vaikka itse olen kansallismielinen, en rajoittaisi edes pahimpien vastustajieni sananvapautta eduskuntatyöskentelyssä. Demokratiassa mielipiteiden arvo mitataan vaaleissa, ei eduskunnan puhemiesneuvostossa. Jo Kyllönen itse perää yhteisten ongelmien ratkaisemiseksi vuoropuhelua. Ironisesti, ehdotus vastapuolen sananvapauden rajoittamisesta on räikeässä ristiriidassa hänen omien vaatimustensa kanssa vuoropuhelusta.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän jariekilpinen kuva
Jari Kilpinen

Kansanedustajilla ja kansalla pitää olla sananvapaus. Kaikkea pitää voida kritisoida asiallisesti ja olla eri mieltä. Pitää olla vapaus kannattaa tai vastustaa asioita tai pitää yhdennäköisenä. On rikkaus että on erilaisia ihmisiä, puolueita.

Pekka Iiskonmaki

Sata vuotta sitten he tarttuivat aseisiin, joten sananvapauden rajoittaminen on pikku-juttu heidän agendassaan.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Jostakinhan sitä pitää aloittaa.

Pekka Iiskonmaki

Sata vuotta sitten he tarttuivat aseisiin, joten sananvapauden rajoittaminen on pikku-juttu heidän agendassaan.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Rasismia on kaikkialla, sen kieltäminen on suurinta itsepetosta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

"hÄNESSÄHÄN ON AINESTA ARVOVALTAJOHTAJAKSI.

Käyttäjän JouniSuninen1 kuva
Jouni Suninen

Miksi rasismia pitäisi vastustaa fasismilla? Siinä ei mennä kuin ojasta allikkoon. Jos rasismin vastustaja kieltää yleiset kansalaisoikeudet, yhteiskunnan moniarvoisuuden ja kansainvälisen oikeuden normit niin hän fasismin määritelmän mukaisesti fasisti.
Sundström, Leif: Fasismi. Helsinki: Like: Suomen rauhanpuolustajat, 2007. ISBN 978-952-471-959-9.

Kyllönen haluaa rajoittaa ilmaisunvapautta, mikä on yksi tyypillisimmistä fasismin tunnusmerkeistä. YK:n ihmisoikeuksien julistus ja Suomen perustuslaki takaavat suomalaisille ilmaisunvapauden - myös kansanedustajille. Toivokaamme että Kyllönen lukisi perustuslain tekstin vaikka kertauksena.

Toimituksen poiminnat