Juha Karjalainen Suomen johtava kansallisliberaali

Suomen ministereille määrättävä syntyperävaatimus

  • Aulangonjärvi. Suomalainen kansallismaisema vuonna 2016. Täälläkin syntyperäiset Suomen kansalaiset voivat saada alkunsa.
    Aulangonjärvi. Suomalainen kansallismaisema vuonna 2016. Täälläkin syntyperäiset Suomen kansalaiset voivat saada alkunsa.

Ilta-Sanomat uutisoi keskiviikkona 11.10.2017 presidentin syntyperäisyyden aiheuttaneen eduskunnassa kiistaa Laura Huhtasaaren (ps) ja Pilvi Torstin (sd) välille. Torsti ehdotti syyskuussa jättämässään lakialoitteessaan perustuslain muuttamista siten, että presidentiksi valittavan henkilön ei enää tarvitsisi olla syntyperäinen Suomen kansalainen, vaan myöhemminkin kansalaisuuden saanut henkilö voisi tulla valituksi presidentiksi. Huhtasaari puolusti syntyperävaatimusta. Perustuslaki (54 § Tasavallan presidentin valinta) sanoo asiasta seuraavalla tavalla: “Tasavallan presidentti valitaan välittömällä vaalilla syntyperäisistä Suomen kansalaisista kuuden vuoden toimikaudeksi.

 

Torstin perusteet perustuslain muutokselle eivät vakuuta. Hänen mukaansa “lainsäädännön pitää olla sellaista, että se ei syrji” ja “tasa-arvo ja mahdollisuudet kuuluvat kaikille”. Suomen siis pitäisi Torstin mielestä tarjota käytännössä kaikille maailman ihmisille, jotka sattuvat tänne pohjoiseen pysyvästi muuttamaan, mahdollisuus leikkiä tasavallamme valtionpäämiestä. Rohkenen olla asian järkevyydestä eri mieltä.

 

Itse lähtisin viemään asiaa täysin päinvastaiseen suuntaan. Perustuslain ei pitäisi vaatia syntyperää vain presidentiltä vaan myös valtioneuvoston ministereiltä. Tällä hetkellä perustuslaki kuuluu seuraavalla tavalla (60 § Valtioneuvosto): “Valtioneuvostoon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja Suomen kansalaisia.” Tähänkin kohtaan tulisi lisätä sana “syntyperäinen” seuraavalla tavalla: Valtioneuvostoon kuuluu pääministeri ja tarvittava määrä muita ministereitä. Ministerien on oltava rehellisiksi ja taitaviksi tunnettuja syntyperäisiä Suomen kansalaisia.

 

Suomen tasavalta on kansallisvaltio, joka on suomalaisia varten. Maamme johtaminen ei ole ihmisoikeus, joka pitäisi olla kellä tahansa maailmassa. Sanan “tasa-arvo” huolimaton heittely ei vielä ole peruste suuntaan tai toiseen, sillä se voi nykyään tarkoittaa yhteydestä riippuen hyvin monenlaisia asioita. On täysin normaalia, että maan syntyperäisillä asukkailla on suuremmat oikeudet oman järjestäytyneen yhteiskuntansa asioihin. Kansallisvaltioiden tehtävänä ei ole olla tasa-arvoisia kaikkia maailman ihmisiä kohtaan. Tämä pätee myös toisin päin: ei suomalaisilla ole monesti liiemmälti mahdollisuuksia vaikuttaa muiden maiden asioihin, emmekä me näitä mahdollisuuksia ole sankoin joukoin esittämässäkään. Perustuslakia siis voidaan kyllä muuttaa, mutta aivan toiseen suuntaan, kuin Torsti ehdottaa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (41 kommenttia)

Arto Jääskeläinen

On paljon asioita, joita ei voi käsitellä tasa-arvovaatimusten pohjalta tai tullaan käytännössä toimimattomaan ja järjettömään lopputulokseen.

Valtiollinen itsenäisyys ja turvallisuus on yksi esimerkki.

Itsenäinen valtio lakkaa olemasta itsenäinen ellei se puolusta ensisijaisesti itsenäisyyttään ja ajattele suvereniteettinsa suojaamista. Se on ensisijainen etu. Ellei sitä ajatella, ei lopulta enää tarvitse miettiä mitään muutakaan, muut päättävät ennen pitkään puolestasi kaikesta riippumatta mikä olisi Suomen etu.

Syntyperävaatimukset ovat hyvin perusteltuja ja hyväksyttäviä tärkeillä valtiollisilla paikoilla.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Presidentin ja ministerien lisäksi myös kansanedustajien tulisi olla syntyperäisiä suomalaisia. Kaikki nämä edustavat meitä kansalaisia ja onhan hiukan erikoista, että joku joka ei olisi suomalainen, voisi edustaa meitä suomalaisia.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Asiaa kun tarkemmin miettii, niin myös Suomen kansalaisuudelle pitäisi olla syntyperävaatimus.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Tässä on suurta viisautta. Pitää olla naisesta syntynyt, tätäkö tarkoitat?

Käyttäjän Luakso kuva
Anton Laakso

Eikö se nyt ole ihan sama missä presidentti/ministeri on syntynyt kunhan hyvin hoitaa hommansa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ben Zyskowicz on varmasti myös persujen kannalta vaarallinen ''nukkuva'' vakooja?

Hänkin on ollut Puolan kansalainen, joka on saanut Suomen kansalaisuuden myöhemmin.

Mikään ei oikein enää hämmästytä, kun persu avaa suunsa. :)

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Ben Zyskowicz on syntyperäinen suomalainen, minkä ehkä Ritalakin tietää, vaikka tietämättömäksi heittäytyykin.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Mutta kun ei ole: Zyskowicz syntyi Helsingin Kampissa. Hänen puolanjuutalainen isänsä Abram Zyskowicz (1917–1960) oli kotoisin Puolan Kielcestä ja työskenteli ahtaajana.[3] Zyskowiczin suomenjuutalainen äiti Ester Fridman (1920–2002)[4] oli Pauligin[4] puhelinvaihteen työntekijä.[5] Abram Zyskowicz selvisi suvustaan ainoana Sachsenhausenin ja Majdanekin keskitysleireiltä[6][4] ja saapui Ruotsiin pakolaisena[5]. Ruotsissa hän tapasi siellä väliaikaisesti asuneen Ester Fridmanin ja he avioituivat. Tytär Carmela syntyi vuonna 1952, ja seuraavana vuonna perhe muutti Suomeen. Ben Zyskowicz syntyi vuotta myöhemmin. Abram Zyskowicz hukkui uintiretkellä Benin ollessa kuusivuotias.[5] Syntyessään Ben ja hänen sisarensa Carmela olivat Puolan kansalaisia vuoteen 1959 asti, jolloin he saivat Suomen kansalaisuuden.[7] Kotona puhuttiin ruotsia, ja juutalaisessa koulussa Ben puhui suomea.

Käyttäjän Minnamaarialax kuva
Minna-Maaria Lax

Luulen, että persut ovat suurempi uhka maallemme kuin ulkomailla syntyneet suomalaiset. Kansallisvaltio on jo ajatuksena kuin sisäsiittola - ummehtunut, taantuva ja umpimielinen.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Tekis mieli kysyä, onko aamupahoinvointia.

Jätän kysymätä..

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Kansallisvaltioiden tehtävänä ei ole olla tasa-arvoisia kaikkia maailman ihmisiä kohtaan. "

Esityksen mukaan presidentin tulisi vastaisuudessakin olla Suomen kansalainen. Mielenkiintoista että kirjoittaja vetoaa kansallisvaltioon ja samaan aikaan olisi rajoittamassa Suomen kansalaisilta poliittisia oikeuksia.

Kansalaisvaltion tehtävänä ei ole erotella kansalaisiaan näiden syntyperän mukaan. Vaikka kuinka asiaa yrittää vääntää, tuollainen erottelu olisi epätasa-arvoista asettaessaan kansalaiset eri asemaan.

ps. Se on kyllä mielenkiintoista miten näistä teksteistä näkee aina kirjoittajan puoluekannan jo ennen kuin tarkistaa sen esittelystä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Juu, ja sitten kun persuja arvostelee, niin kauhee älämälö seuraa :) Ei saa katsos yleistää.

Se on kuin etsisi neulaa heinäkasasta, kun yrittää löytää jonkun persun mielpiteen, jota voisi pitää järkevänä.

Tätä puoluetta ja näitä aivopieruja ei voi liikaa arvostella, ei minkäänlaista järjen hippustakaan ole näissä teksteissä.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Meillä on jo Presitentti .EU .
Valtiota johtaa pääministeri hallituksen ministerien kanssa.
1) Terveystarkastu vuosittain
2) Rehellisyys
3) vaalilupausten pitäminen "ministerivalalla"
4) Takinkäännöstä pihalle.

Eduskunnassa virallisista eduskuntapuolueista pos potkitut odottamaan seuraavia vaaleja. Puolueista toiseen loikanneet samoin.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Hyvä huomio - Suomea tulee hallita suomalaisten.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Onko eduskunnassa tai hallituksessa monta ulkomaalaista?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Eiköhän anneta niille valta, joilla on äänioikeus. Toistaiseksi. Vai olisiko blogistilla siihenkin suuntaan jotain takataskussa? Olisiko seuraavasta henkilöstä ainesta sopivaksi ministeriksi?

"Erkki Johan Bäckman [bekman] (s. 18. toukokuuta 1971 Porvoo[2]) on suomalainen yhteiskuntatieteilijä, valtiotieteiden tohtori ja oikeussosiologian sekä kriminologian dosentti."

Marko Parkkola

Kannatan ehdottomasti vallan antamista niille, joilla on äänioikeus. Tämä tarkottaisi suoraa demokratiaa, sillä edustuksellisessa demokratiassa valta on puolueiden johtajilla.

Mielellään näkisin tästä syntyperävaatimuksestakin sitovan kansanäänestyksen. Kulttuurimarxisteille meno olisi kylmää.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Onko entistä eduskunta- ja europarlamenttivaaliehdokas Junes Lokkaa konsultoitu asiassa?

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #22
Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Kannatan personaaliunionia Ruotsin kanssa, monarkia se olla pitää.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Nykyisellä Ruotsin kuningassuvulla ei ole enää oikeuksia Suomeen. Pitäisi olla Vaasojen sukua, heiltä se Suomen leijonakin on peräisin.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Romanovien kruununperijä on käytettävissä.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #17

Löytyihän se oikean isäntävaltion edustaja. Dzhugashvilin sukua löytynee myös kandideeraamaan valtaistuimen perijäksi. Dosentti Bäckman lienee valmis head huntingiin. Pekka tunnustelijaksi!

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #18

Romanovien kruununperijästä on ollut erimielisyyttä, mutta HS:ssa esitelty kandidaatti taitaa olla Sveitsin kansalainen, ja sveitsiläisiä ministerejähän meillä jo on.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Joskus Suomeen haluttiin saksalaista kuningasta, nyt vierasmaalaista presidenttiä. Miksi suomalaiset eivät osaisi hallita omaa maataan ?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Onneksi persujen kannatus hiipuu kaiken aikaa. Tämän kaltaiset nykypäivälle vieraat ulostulot eivät sitä ainakaan lisää. Vapaan liikkuvuuden Euroopan Unionissa on varsin todennäköistä, että näemme politiikassakin yhä enemmän henkilöitä, jotka ovat syntyneet jossain muualla. Ja se on hyvä. Sisäsiittoisuudesta johtuvat perinnölliset ongelmatkin vähenevät. Niissähän Suomi on myös ihan maailman huipulla, kuten niin monella muullakin, mutta positiivisemmalla, mittarilla.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

#16.
Börjen puppugeneraattori suoltaa tuttua tavaraa. Ja mikäs siinä. :)

Kyllä maailma ääntä vetää ja viita sitä itseään. On aina vetänyt.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Haluatko täsmentää mikä faktoista tai johtopäätöksistä ei pitänyt paikkaansa?

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää

Itä-ja länsisuomalaiset eroavat geeniperimältään enemmän toisistaan, kuin britit saksalaisista, jonka johdosta sisäsiittoisuusongelma hävisi kaupungistumisen myötä. Tietysti voitaisiin väittää, että suomenruotsalaisten, jotka pääasiassa ovat länsisuomalaista, keskuudessa ongelma on vielä olemassa, koska usein avioituvat kieliryhmänsä sisällä. Itse en tällaista lähtisi kuitenkaan väittämään.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Suomenruotsalaisten ja länsi-suomalaisten kansoittamat alueet kuuluvat maamme vaurainpiin, itä-suomalaisten köyhimpiin. En usko, että tätä eroa voidaan perustella geeniperimällä.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #27

En mitään sellaista väittänytkään. Toin vain esiin, että Börjen myytti sisäsiittoisuudesta ei pidä paikkaansa.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen Vastaus kommenttiin #28

Geneettisesti perinnöllisissä sairauksien lukumäärässä ollaan ihan maailman huippua. Varmaan pari viimeistä sukupolvea on sekoittunut maan sisällä paremmin, mutta ei ne haitalliset geenit mihinkään ole kadonneet. Resessiiviset vähitellen liudentuvat, mutta dominoivat dominoivat edelleen. Persujen tavoite on ylläpitää myös resessiivisten tautien kirjoa yllä. Nämä peräkammarin pojat eivät tyttöjä kaupungistakaan löydä kun maahanmuuttajat vievät sekä työt että naiset. Sikäli huono geneettinen aines karsiutuu luonnonvalinnan myötä, eikä siinä auta vaikka uskoisi jumalan luoneen suomalaiset tänne 6000 vuotta sitten.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu Vastaus kommenttiin #30

Börje, olet siis jalostamassa suomalaisverta arabiverellä ja tappamassa "peräkammarin poikia" sukupuuttoon. Tämäkö on sitä vihreään rotuoppiin perustuvaa politiikkaa ?

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #32
Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #30

Persujen pölhöpopulistin kanssa kilpailee ehdottomasi kristillisten Pekka Reinikainen jonka mukaan dinosaurusten kanssa ihmiset elivät muutama tuhat vuotta sitten suloisesti yhteiselämää.
Varsinaisia ajattelijoita.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #30

Suomi on jostain kumman syystä myös ulkomaisen, kaksosilla tehtävänn tutkimuksen aarreaitta.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #28

Valitettavasti Börje on oikeassa. Juuri tämän vuoksi maamme lainsäädäntö ei hyväksy esimerkiksi sisarusten välisiä avioliittoja. Meidän maassamme on kohtuullisen isojakin alueita joissa oli aikoinaan jopa tapana, että hyvin läheisetkin sukulaiset menivät keskenään naimisiin. Tämä käytäntö väheni polkupyörien, mopojen ja autojen yleistettyä. Tanssimatkat pitenivät. Ikävä todeta, että ns. siirtokarjalaisten muutto nykysuomeen lisäsi "verenvaihtoa". Tällä on tietenkään sotiemme ylistä talvi- ja jatkosodan käyntiä. Mutta väestöpoliittinen tulos oli se mitä kirjoitin.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"ETYJ piti valitettavana sitä, että Suomen perustuslain mukaan tasavallan presidentiksi voidaan valita ainoastaan syntyperäinen Suomen kansalainen. Syntyperäisyydellä tarkoitetaan perustuslaissa sitä, että henkilön on täytynyt syntyessään saada Suomen kansalaisuus. Presidentiksi ei siis voisi päästä henkilö, joka on syntynyt muun maan kansalaiseksi mutta myöhemmin saanut Suomen kansalaisuuden. ETYJ suosittelee, että perustuslakia tältä osin muutettaisiin."

https://www.maailmankuvalehti.fi/2012/6/nakokulmat...

Yllä oleva kirjoitus on lainattua. Husein Muhammed pohtii kolumnissaan suomen presidentinvaalin lainsäädäntöä.

Henkilö jolla on suomen kansalaisuus ei ole vierasmaalainen. Ei edes silloin jos hänellä on myös jonkun muun maan passi taskussaan. En pidä tyttäreni kahta lasta vierasmaalaisena vaikka heillä on nykyisen kotimaansa kansalaisuuden lisäksi myös meidän maamme passi hallussaan. Kaikki maat eivät tätä oikeutta anna. On kuitenkin hullunkurista, että erityisesti äärimmäisyysajattelijat mm. persut kannattavat Venäjän käytäntöä. Siellä laki ei hyväksy kahden maan passia.
Tässä ketjussa on eräs pölhöpopulisti vallan villiintynyt. Hän tunnistaa itsensä, joten en viitsi häntä mainostaa.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Mä määräisin mieluummin kunniallisuusvaatimuksen, ettei saa olla rikosrekisteriä.

Marko Parkkola

Se ei pätisi, sillä on mm. asiakirjan väärentäjiä, joita ole koskaan viety tuomiolle tai edes tutkintaan.

Sakari Ilmanen

Joopa joo. Tämä lainaus paljastaa kirjoittajan perimmäisen ajattelun ja fantasiat: "On täysin normaalia, että maan syntyperäisillä asukkailla on suuremmat oikeudet oman järjestäytyneen yhteiskuntansa asioihin.". Eli kansalaisuus ei ole ratkaisevaa tässä persuajattelussa. Persu siis haluaa, että syntyperäisellä kansalaisella on enemmän etuja kuin ei syntyperäisellä kansalaisella. Eli etnisyys ratkaisee persuilussa ihmisen arvon, ei kansalaisuus. Kansalaisuuden kriteerit eivät siis ole persuille mikään tae ihmisen oikeudesta olla täysin tasavertainen suomalainen. Ei, syntyperä ratkaisee. Ei väliä millainen hyypiö se kantajalka-astuja lopulta on, kunhan ei vain ole muualta tullut, hui sentään kuinka pelottava ajatuskin. Eihän tässä kyllä mitään yllättävää ollut, kyllä nämä persuuden pimeät puolet ovat olleet jo hyvin tiedossa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Se "Nuhteettomuus" ei ole enää muodissa -07 vaalirahasotkujen jälkeenkään ollut enää:

Politiikka
Törkeitä veropetoksia, törkeitä pahoinpitelyjä ja törkeitä rattijuopumuksia – HS selvitti kuntapäättäjien rikostuomiot, katso millaisiin rötöksiin kotikunnassasi on syyllistytty
Liki 400 tänä syksynä työnsä aloittanutta kuntapoliitikkoa
- on saanut lainvoimaisen rangaistuksen rikoksesta 2012–2017. Noin sadalla on yhä merkintä rikosrekisterissä.
HS julkaisee kertomukset raskaimpien rikosten taustoista kunnittain.
24.9

JK.Pitäiskö kansan joka nuo valitsee vilkaista vähän tarkemmin (taustoja) kelle ruksinsa vetävät ja kenelle äänensä antavat?

Toimituksen poiminnat