Juha Karjalainen Suomen johtava kansallisliberaali

Haen Perussuomalaisten Nuorten varapuheenjohtajaksi vuodelle 2018

  • Haen Perussuomalaisten Nuorten varapuheenjohtajaksi vuodelle 2018

Haen Perussuomalaisten Nuorten 1. varapuheenjohtajaksi vuodelle 2018 järjestön syyskokouksessa Porissa 04.11.2017 - 05.11.2017.

Olen 27-vuotias Perussuomalaisten Nuorten hallituksen varapuheenjohtaja, humanististen tieteiden kandidaatti sekä reservin vänrikki. Opiskelen Oulun yliopistossa historiaa. Asun tällä hetkellä Pohjois-Pohjanmaan maakuntakeskuksessa Oulussa. Olen syntynyt Oulussa, kasvanut Limingassa, suorittanut asepalvelukseni Rovaniemellä ja asunut hetken Tampereella käyden siellä kuntavaalit Perussuomalaisten riveissä. Tämän lisäksi olen asunut 7 kuukautta Saksan pääkaupungissa Berliinissä opiskelijavaihtoni aikana. Mainitsemisen arvoista on suhteellisen sujuva arkisaksan kielitaitoni. Vuonna 2016 toimin Oulun ja Kainuun Perussuomalaisten Nuorten toiminnanjohtajana ja hallituksen jäsenenä sekä vuonna 2017 Pirkanmaan Perussuomalaisten Nuorten toiminnanjohtajana ja hallituksen jäsenenä. Tämän lisäksi toimin vuoden 2017 aikana myös Tampereen Perussuomalaisten hallituksen varajäsenenä. Määrällisesti ja laadullisesti merkittävin toimeni Perussuomalaisissa Nuorissa on ollut työpaikkani järjestösihteerinä syyskuun 2016 - ja huhtikuun 2017 välisenä aikana. Vapaa-ajallani seuraan ajoittain salibandyä verkosta ja paikan päältä sekä kuuntelen hyvää musiikkia.

Poliittiselta kannaltani olen ensisijaisesti kansallismielinen, toissijaisesti oikeistolainen. Aatettani kutsutaan usein kansallisliberalismiksi. Yhteiskuntafilosofiani vankkana perustana on usko suomalaisuuteen, vapauteen, tieteeseen ja valistusaatteeseen. Poliittisista teemoista tärkeinä pidän länsimaisten arvojen puolustamista, sananvapautta, kansallismielisyyttä, EU-vastaisuutta, järkevää maahanmuuttopolitiikkaa, uskottavaa turvallisuuspolitiikkaa sekä työhön ja yrittäjyyteen kannustavaa talous- ja sosiaalipolitiikkaa. Haluan olla eturivissä tekemässä Suomesta länsimaisista arvoistaan ylpeästi kiinni pitävää vahvaa ja vapaata kansallisvaltiota. Suomalaisten ei tule olla koskaan vähemmistö omassa maassaan. Perussuomalaisissa Nuorissa edellä mainittuja tavoitteita on ajettu vuosien saatossa ansiokkaasti.

Selkeitä vahvuuksiani ovat filosofis-historiallisesta koulutustaustastani kumpuava syvällinen ymmärrys yhteiskunnallisiin asioihin, osaaminen kannanottovalmistelutyössä, kokemus kansainvälisistä asioista, sosiaalisen median aktiivinen ja taitava käyttö, blogi-aktiivisuus ja kyky ylittää ajoittain uutiskynnys järjestöllekin merkittävissä asioissa, järjestön toimijoiden tunteminen, taito verkostoitua hedelmällisesti myös järjestön ulkopuolisten toimijoiden kanssa, hyvä asenteeni kentällä kiertämistä ja matkustamista kohtaan, oma-aloitteisuuteni toiminnan kehittämiseksi, paksu nahka sekä säännöllinen ja aikaasaava ote työhöni.  

Mikäli tulen valituksi, aion panostaa järjestön kehittämiseksi kolmeen kärkihankkeeseen: 1) Jäsenistön kouluttamiseen ja osaamisen kehittämiseen. 2) Järjestölle haasteellisten piirien ja alueiden tukemiseen. 3) Yhteistyön syventämiseen puolueen ja nuorisojärjestön kesken.

Ensimmäistä kokonaisuutta edistetään muun muassa jäsenistön sisäisillä verkkokoulutuksilla. Vuonna 2018 panostetaan entistä enemmän koulutusten korkeaan laatuun. Perussuomalaisten Nuorten on voitava ennakkoluulottomasti hyödyntää jäsenistön lisäksi myös järjestön ulkopuolisia kouluttajia ja asiantuntijoita. Verkkokoulutuksiin on syytä tarvittaessa myös syytä osoittaa rahallista panostusta järjestön resurssien rajoissa. Jäsenistön perinteisesti vahva rooli tässäkin on huomioitava kysymällä koulutuksiin liittyviä mielenkiinnon kohteita heti alkuvuonna.

Toisessa kokonaisuudessa haluan edistää Perussuomalaisille Nuorille haastellisten alueiden toiminnan kehittämistä. Keinoja on monia. Pyrin itse vuoden aikana mahdollisuuksien mukaan käymään paikan päällä näillä alueilla esimerkiksi alueilla järjestettävissä Ryhtiliikkeissä. Vastuun hajauttaminen useammalle toimijalle on kuitenkin tätä päivää, minkä vuoksi pyrin kartoittamaan myös aktiivisesti muun järjestöjohdon mahdollisuuksia vierailla painopisteiksi asettamillani alueilla. Fyysinen läsnäolo ei kuitenkaan ole ainoa tapa auttaa piirejä. Neuvoja, kannustusta ja ideoita on mahdollista välittää myös verkkoyhteyksien avulla.

Kolmas kokonaisuus painottuu erityisesti nuorisojärjestön johdon ja puoluejohdon yhä syvemmälle yhteistyölle. Heti alkuvuodesta on pyrittävä järjestämään yhteistapaaminen puolueen puheenjohtajiston ja nuorisojärjestön hallituksen kesken. Toimintavuoden aikana pyrin edistämään myös sitä, että vähintään nuorisojärjestön puheenjohtajistolla mutta mahdollisuuksien mukaan myös nuorisojärjestön hallituksella on hyvä yhteys puolueen puheenjohtajistoon verkon avulla ajankohtaisia tilannekatsauksia varten.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Onko sillä väliä onko ensimmäinen, vai toinen verpuheenjohtaja?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Ansioluettelon luulisi riittävän :)

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Jos nyt ei natsaa, niin koeta kymmenen vuoden kuluttua uudelleen. Voit onnistua!

Toimituksen poiminnat