Juha Karjalainen Suomen johtava kansallisliberaali

Keskustanuoret vasemmalta ohi

Suomenmaassa uutisoitiin torstaina 13.07.2017 Keskustanuorten ja Keskustaopiskelijoiden uudesta pamfletista, jossa järjestöt ottivat kantaa muun muassa kiintiöpakolaisten märään: "Nuor­kes­kus­ta­laiset vaativat Suomen pako­lais­kiin­tiön nostamista kymmeneen tuhanteen, kun nykyisin kiintiö on 750. Huma­ni­taa­risen maahanmuuton painopiste on siirrettävä turva­pai­kan­hausta kiin­ti­ö­pa­ko­laisten ottamiseen, pamfletissa linjataan." Määrä on 9250 kiintiöpakolaista enemmän kuin nykyään.

 

Perustelu painopisteen siirtämisestä turvapaikanhausta kiintiöpakolaisten ottamiseen on outo. Vaikka sitä ei täysin suoraan sanotakaan, niin kannanoton taustalla näyttää olevan ajatus siitä, että ottamalla Suomeen suuri määrä kiintiöpakolaisia turvapaikanhakijoiden määrä kääntyisi laskuun. Jost tätä sanomaa ei tosiasiallisesti haeta, niin vähintäänkin se tahtomattaan välittyy lukijalle.

 

Kaikista hädänalaisempien kiintiöpakolaisten vastaanotto ei kuitenkaan automaattisesti, jos edes käytännössäkään, vähennä turvapaikanhakijoiden määrää. Tämä johtuu siitä, että 1) nykyisillä sopimustulkinnoilla Suomi ei voi määritellä rajaa sille, kuinka monta ihmistä täältä turvapaikkaa hakee. Kiintiöpakolaismäärien nosto ei vaikuta suuntaan tai toiseen turvapaikanhakijoiden suhteen, vaan ne ovat kaksi täysin eri asiaa. Merimatkalle lähtevät matkasta helpoiten selviytyvät nuoret miehet, joista Suomessa iso osa saa kielteisiä päätöksiä. He eivät olisi edes selviytyneet 10 000 kiintiöpakolaisen joukkoon alunperinkään, minkä vuoksi pakolaiskiintiön nosto ei vaikuttaisi heidän tilanteeseen tai tulohaluihin. 2) Pitkällä aikavälillä lähtömaiden väestömäärä kasvaa. Elintason perässä tulijat eivät lopu, vaikka heitä otettaisiin kuinka paljon niin turvapaikanhakijoina kuin kiintiöpakolaisina maahan. YLE uutisoi jo 30.7.2015 Afrikan mantereen väestökehityksestä: "Afrikan väestön ennustetaan nelinkertaistuvan vuosisadan loppuun mennessä 4,4 miljardiin ihmiseen. Nykymaailmassa monilla nuorilla ihmisillä on pääsy tietoverkkoihin ja sitä kautta tieto paremmista elinolosuhteista esimerkiksi EU-maissa." Afrikan rajusti kasvava väestö siis tietää Euroopan olosuhteista, ja heillä on motiivi päästä paremman elämän pariin.

 

Nuorkeskustalainen tavoite humanitaarisen maahanmuuton suhteellisen painopisteen siirtämisestä turvapaikanhausta kiintiöpakolaisten vastaanottamiseen kyllä todennäköisesti todennäköisesti toteutuisi, mutta se ei tarkottaisi humanitäärisen maahanmuuton määrän vähenemistä, vaan tulijoiden kokonaismäärien rajua nousua. Jo Afrikan väestönkasvusta johtuen Euroopassa pitäisi tehdä täsmälleen päinvastaista politiikkaa kuin nuorkeskustalaiset esittävät ja rajulla kädellä karsia kaikkia vetovoimatekijöitä jokaisella osa-alueella, eikä lisätä erilaisia väyliä ongelmien korjaamisen kannalta toissijaisiin väestönsiirtoihin.

 

Nuorkeskustalaisten avauksen 10 000 kiintiöpakolaisesta tekee todella erikoiseksi se, että esimerkiksi “vapaan liikkuvuuden” ja “turvapaikkaoikeuden” puolesta liputtavan Vasemmistonuorten vuonna 2015 hyväksytyssä poliittisessa ohjelmassa puhutaan vain 2000 kiintiöpakolaisesta: “Pakolaiskiintiötä kasvatetaan vähintään kahteen tuhanteen henkeen vuodessa.” Voi siis perustellusti sanoa, että nuorkeskustalaiset menivät kannallaan nuorisojärjestökentällä reilusti vasemmalta ohi.


Avauksen hyvä puoli on siinä, että nuoret keskustalaiset paljastivat vihdoin todellisen karvansa suurelle yleisölle. Suurin osa haitallista maahanmuuttoa kritisoivista kansalaisista tuskin on tähänkään asti äänestänyt Keskustaa, mutta niille, jotka näin ovat tehneet, haluan sanoa seuraavaa: Yhdenkään maahanmuuttokriitikon ei kannata äänestää keskustalaista tai ainakaan nuorkeskustalaista ehdokasta niin kauan kuin järjestöissä hyväksytään tämäntasoisia kannanottoja. Erityisesti niiden poliittista kotiaan miettivien nuorten, jotka ovat harkinneet Keskustaopiskelijoihin tai Keskustanuoriin liittymistä, kannattaa vakavasti ottaa aikalisä ja miettiä haluaako jäsenenä oikeasti kannattaa 10 000 kiintiöpakolaisen vastaanottoa, vaikka maahanmuutto ei poliittisesti olisikaan itselleen edes se kaikista tärkein aihe.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Keskustanuoret jatkavat puoluejohdon valitsemalla 'humaanilla' linjalla.

http://www.is.fi/kotimaa/art-2000000987558.html

https://m.youtube.com/watch?v=Ao_7rxdsYL4

Saapa nähdä, kuinka hyvin nämä toimet satavat seuraavissa vaaleissa laariin ?

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Nopea veikkaus, että tuo 10000 pakolaista aiheuttaisi n. 400 miljoonan lisämenot. Mikäs siinä, koska onhan meillä varaa.

Marko Parkkola

Seuraavat vain ruotsalaisia virkaveljiään, jotka ovat vaatineet kymmeniä miljoona pakolaisia Ruotsiin.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Tuo on julkisuushömppää, jota Keskustanuoret ovat ennenkin harrastaneet. Ihmetyttää, että jotkut ottavat asian ihan toisissaan. No, Keskusteluhan siitä syntyy ja esillä olo on Keskustanuorille tärkeintä. Aidot tavoitteet ovat ihan muualla tai niitä ei edes ole.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Vähän samalta tuo minustakin kuulosti. Tietenkin nuoret vähän puolueessa kuin puolueessa esittävät väliin yliampuvia vaatimuksia. Hyvistä ajatuksista huomataan vain ne hyvät puolet ja huonommat vaikutukset unohdetaan.

Kieltämättä nykytilanteessa kiintiön kasvattamiseen olisi perusteita. Mutta silloin pitäisi hyväksyä se, että joskus kiintiöitä voitaisiin myös pienentää. Valitettavasti vain aina kaikki saavutetut edut pyrkivät jäämään pysyviksi.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Joskin korkean tason demarit ovat vaatineet samaa 10 000 kiintiötä. Tytti Tuppurainen vuoden sisään.

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Kepu pettää aina? Mikä hitto niitä vaivaa maksetaanko noille kepuleilla, että ovat tuota mieltä, ei isänmaallisia?

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Miksi ihmeessä kiintiöpakolaiset haettaisiin Afrikasta?
Turkin, Libanonin ja Jordanian leireillä on jotakuinkin 4 miljoonaa pakolaista. (mm. Syyriasta ja Irakista)

http://henry.puheenvuoro.uusisuomi.fi/239846-pakol...

Henry

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kertoiko millä maksetaan vai otetaanko lisää velkaa?

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Otsikko ja leipätekstit eivät kirjoituksessa kohtaa: kirjoituksesta ei käy selvillä mitä tekemistä vasemmistolaisuudella eli työvoiman ja pääoman perustavanlaatuisessa ristiriidassa työvoiman puolella olemisella on porvarillisen ja kristillisistä keskiaikaisista käytännöistä polveutuvan kiintiöpakolaisjärjestelmän kanssa.

Käsittääkseni keskustanuoret ainoastaan johdonmukaisesti seuraavat nuorsuomalaista ja liberaalia alkiolaista perintöään.

Toimituksen poiminnat