Juha Karjalainen Suomen johtava kansallisliberaali

Je suis liminkalainen – avoin kirje kuntalaisille

  • Je suis liminkalainen – avoin kirje kuntalaisille

Muun muassa Iltalehti uutisoi perjantaina 14.10.2016, että 19-vuotiaan irakilaismiehen epäilleen raiskanneen 16-vuotiaan tytön Limingassa kolme kertaa syys-lokakuun aikana. Kaksi raiskauksista oli törkeää ja yksi nimikkeellä ”raiskaus”. Oulun käräjäoikeus vangitsi miehen perjantaina todennäköisin syin epäiltynä yhdestä raiskauksesta.

 

Tapaus on herättänyt – syystäkin – sosiaalisessa mediassa laajaa keskustelua aiheesta. Liminkalaiset ovat vihaisia ja pettyneitä. Tämänkaltaiset teot ovat kunnassa äärimmäisen harvinaisia. Uutisissa Liminka on tullut tunnetuksi kielteisessä mielessä lähinnä valtatien varrella sattuneista vakavista kolareista. Nyt kuitenkin Liminkakin muiden suomalaisten kuntien tapaan sai kokea mitä välinpitämätön ja naiivi maahanmuuttopolitiikka pahimmillaan aiheuttaa.  

 

Koti on siellä missä sydän on. Minun sydämeni on Limingassa. Je suis liminkalainen – olen liminkalainen. En lausu tätä vain koska näin on tapana jotain tällaista sattuessa, vaan koska oikeasti olen alkujani kotoisin kunnasta. Vietin Limingassa koko lapsuuteni ja suurimman osan nuoruudestani. Tunnen seudun, sen ihmiset, sen kadut ja sen hengen. Kuullessani tapauksesta, en voinut olla hiljaa, sillä vaikka asun nykyään Tampereella, tapaus koskettaa minua poliitikkona erityisesti. Nyt tunkeuduttiin reviirilleni, nyt tunkeuduttiin kotiseudulleni. Asiaa ei voi ohittaa olankohautuksella. Minä välitän ihmisteni hyvinvoinnista.

 

Poliitikkona tunnen olevani vastuussa siitä, että Suomi on turvallinen paikka asua. Poliitikot eivät kuitenkaan ole mitään ilman kansalaisia, tässä tapauksessa kuntalaisia. Jokaisella teistä, jokaisella meistä, on mahdollisuus vaikuttaa demokraattisin ja rauhanomaisin keinoin. Maahanmuuttopolitiikkaa muutetaan eduskunnasta, mutta kuntatasoltakin voidaan antaa väkevä signaali valtakunnallisille päättäjille politiikan suunnasta.

 

Huhtikuussa 2017 järjestetään kuntavaalit, joissa valitaan päättäjät kunnallisiin luottamuselimiin. Näissä vaaleissa on erityisen tärkeää, että maahanmuuttopolitiikan suunnan muuttamista haluava kuntalainen äänestää kunnassaan maahanmuuttokriittisen ehdokkaan valtuustoon. Itse en ole ehdolla Limingassa vuonna 2017, sillä olen ehdolla Tampereella, mutta maahanmuuttokriittiset aatetoverini perussuomalaisissa ovat. Perussuomalaisen ehdokkaan puolesta äänestäminen on vähintä mitä jokainen kuntalainen voi tehdä paremman Limingan ja paremman Suomen puolesta, mutta halutessaan voi tehdä vielä enemmän. Politiikkaa muutetaan lähtemällä itse ehdolle. Laittamalla itsensä likoon. Sitä vaihtoehtoa suosittelen jokaisen nykytilanteesta vähänkään huolestuneen harkitsevan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kyllä nyt kannattaisi loikata mahtisonnien puolueeseen. :) apu löytyy sieltä.

Sipilähän taannoin käytti hiukan valta-asemaansa ja poisti näppärästi Kempeleen VOK n kartalta, kun Kempeleessä vuosi sitten raiskattiin alaikäinen. Ai niin. Sipilällähän on Kempeleessä samaan seurakuntaan kuuluvia viksuja aateveljiä, eli lahkolaiskavereita. Ilmankos VOK lähti kuin veneerinen sairaus Helsingin kaupungin osasta

http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/paaministeri-sip...

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016052521619064_u...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Asuitko Ketunmaalla Klemolan Niken naapurissa ?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Kaksi raiskauksista oli törkeää ja yksi nimikkeellä ”raiskaus”. Oulun käräjäoikeus vangitsi miehen perjantaina todennäköisin syin epäiltynä yhdestä raiskauksesta."

Ilmianto koskee siis kolmea kertaa ja vangitseminen tapahtui epäiltynä yhdestä kerrasta.

Tapauksesta saataneen vielä lisäselvitystä oikeudenkäynnin jälkeen. Tässä vaiheessa on syytä välttää asiasta tietämättömien keskuudessa tekemästä liian pelkistettyjä johtopääöksiä. Kyseessä lienee ollut kahden kehitysiältään noin samanikäisen nuoren välinen jonkinlainen seurustelusuhde, jonka yhteydessä epäilty rikos on tapahtunut.

Sen perusteella, mitä asiasta tiedetään, voisi päätellä, ettei arkinen kävely Limingan raitilla juuri tämän rikosepäilyn vuoksi kuitenkaan olisi muuttunut vaarallisemmaksi kuin se on ollut sitä ennenkään.

Rikosepäily siis tutkitaan ja oikeus julistaa tuomion, kuten aina muulloinkin. Siitä riippumatta olisiko paikkakuntana ollut Liminka, Tampere tai vaikkapa Helsinki. "Je suis liminkalainen" huuudahdus pyrkii antamaan Limingalle tarpeettomasti tietynlaista stigmaa tämän asian yhteydessä. Tietysti lestadiolaisessa ympäristössä, missä seksi ennen avioliittoa on synti jo sinänsä, tällainen rikos on omiaan aiheuttamaan vielä keskimääräistä suurempia tunnelatauksia.

Käyttäjän HeinonenJussi kuva
Jussi Heinonen

Liminkalaiset ovat vihaisia ja niin minäkin, kun tuon uutisen ensimmäisen kerran luin. Toivottavasti liminkalaisten vihaisuus ei ihan heti laannu. Siis, minä olen edelleen vihainen tästä ja monesta muustakin rikoksesta, jonka irakilaismiehet ovat Suomessa tehneet. Näitä miehiähän on tullut Suomeen reilun vuoden aikana aika runsaasti. En usko, että monikaan heistä on työllistynyt mihinkään varsinaiseen palkkatyöhön, he eivät osaa suomen kieltä paljoakaan ja ovat tulleet tänne täysin erilaisesta kulttuuriympäristöstä, kuin mitä rakas isänmaamme Suomi on.

Kannattaa muistaa, että moni Suomeen saapunut irakilainen on varsinainen rintamakarkuri, aseistakieltäytyjä tai siviilipalvelusmies, joka haluaa asua Suomessa laiskotelleen yhteiskuntamme ylenpalttista tukea nauttien. Taitavat irakilaismiehet enimmäkseen loikoilla vastaanottokeskuksissa ja katsella älypuhelimillaan pornovideoita; sitten, kun muutaman keskioluen ovat nauttineet, niin heistä tulee jo aikamoisia häiriökäyttäytyjiä ja naisten vikittelijöitä.

Yhtään positiivista uutista en ole irakilaisista Suomeen tulleista maahan tunkeutujista koskaan lukenut, liekkö sellaisia uutisia edes koskaan ollutkaan ?. Ollaan siis edelleen vihaisia, kun irakilaisia missä vaan Suomen kolkassa kohtaammekaan. Ja muistellaan meille suomalaisille niin rakkaan Jääkärimarssin sanoja: "Syvä iskumme on, viha voittamaton".

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Toimituksen poiminnat