Je suis liminkalainen – avoin kirje kuntalaisille

Muun muassa Iltalehti uutisoi perjantaina 14.10.2016, että 19-vuotiaan irakilaismiehen epäilleen raiskanneen 16-vuotiaan tytön Limingassa kolme kertaa syys-lokakuun aikana. Kaksi raiskauksista oli törkeää ja yksi nimikkeellä ”raiskaus”. Oulun käräjäoikeus vangitsi miehen perjantaina todennäköisin syin epäiltynä yhdestä raiskauksesta.

 

Tapaus on herättänyt – syystäkin – sosiaalisessa mediassa laajaa keskustelua aiheesta. Liminkalaiset ovat vihaisia ja pettyneitä. Tämänkaltaiset teot ovat kunnassa äärimmäisen harvinaisia. Uutisissa Liminka on tullut tunnetuksi kielteisessä mielessä lähinnä valtatien varrella sattuneista vakavista kolareista. Nyt kuitenkin Liminkakin muiden suomalaisten kuntien tapaan sai kokea mitä välinpitämätön ja naiivi maahanmuuttopolitiikka pahimmillaan aiheuttaa.  

 

Koti on siellä missä sydän on. Minun sydämeni on Limingassa. Je suis liminkalainen – olen liminkalainen. En lausu tätä vain koska näin on tapana jotain tällaista sattuessa, vaan koska oikeasti olen alkujani kotoisin kunnasta. Vietin Limingassa koko lapsuuteni ja suurimman osan nuoruudestani. Tunnen seudun, sen ihmiset, sen kadut ja sen hengen. Kuullessani tapauksesta, en voinut olla hiljaa, sillä vaikka asun nykyään Tampereella, tapaus koskettaa minua poliitikkona erityisesti. Nyt tunkeuduttiin reviirilleni, nyt tunkeuduttiin kotiseudulleni. Asiaa ei voi ohittaa olankohautuksella. Minä välitän ihmisteni hyvinvoinnista.

 

Poliitikkona tunnen olevani vastuussa siitä, että Suomi on turvallinen paikka asua. Poliitikot eivät kuitenkaan ole mitään ilman kansalaisia, tässä tapauksessa kuntalaisia. Jokaisella teistä, jokaisella meistä, on mahdollisuus vaikuttaa demokraattisin ja rauhanomaisin keinoin. Maahanmuuttopolitiikkaa muutetaan eduskunnasta, mutta kuntatasoltakin voidaan antaa väkevä signaali valtakunnallisille päättäjille politiikan suunnasta.

 

Huhtikuussa 2017 järjestetään kuntavaalit, joissa valitaan päättäjät kunnallisiin luottamuselimiin. Näissä vaaleissa on erityisen tärkeää, että maahanmuuttopolitiikan suunnan muuttamista haluava kuntalainen äänestää kunnassaan maahanmuuttokriittisen ehdokkaan valtuustoon. Itse en ole ehdolla Limingassa vuonna 2017, sillä olen ehdolla Tampereella, mutta maahanmuuttokriittiset aatetoverini perussuomalaisissa ovat. Perussuomalaisen ehdokkaan puolesta äänestäminen on vähintä mitä jokainen kuntalainen voi tehdä paremman Limingan ja paremman Suomen puolesta, mutta halutessaan voi tehdä vielä enemmän. Politiikkaa muutetaan lähtemällä itse ehdolle. Laittamalla itsensä likoon. Sitä vaihtoehtoa suosittelen jokaisen nykytilanteesta vähänkään huolestuneen harkitsevan.

JuhaKarjalainen1
Perussuomalaiset Helsinki

Kansallisliberaali perussuomalainen Helsingistä. Juuret Pohjois-Pohjanmaalla. Tuttu TikTokista.
---
Humanististen tieteiden kandidaatti ja historian opiskelija. Reservin vänrikki. Vapaa-ajalla ylpeä GFriend Buddy ja satunnainen salibandyn seuraaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu