Juha Karjalainen Suomen johtava kansallisliberaali

Haen Perussuomalaisten Nuorten varapuheenjohtajaksi vuodelle 2017

  • Haen Perussuomalaisten Nuorten varapuheenjohtajaksi vuodelle 2017

Haen Perussuomalaisten Nuorten 2. varapuheenjohtajaksi vuodelle 2017 järjestön syyskokouksessa Vantaalla 18.11.2016 – 20.11.2016.

 

Olen 26-vuotias Perussuomalaisten Nuorten järjestösihteeri ja hallituksen varajäsen, humanististen tieteiden kandidaatti sekä reservin vänrikki. Opiskelen Oulun yliopistossa historiaa. Asun tällä hetkellä Pirkanmaan maakuntakeskuksessa Tampereella, mutta tästä huolimatta juureni ovat syvällä Pohjois-Pohjanmaalla. Olen syntynyt Oulussa, kasvanut Limingassa, suorittanut asepalvelukseni Rovaniemellä ja opiskellut Oulussa. Tämän lisäksi olen asunut 7 kuukautta Saksan pääkaupungissa Berliinissä opiskelijavaihtoni aikana. Vuonna 2016 toimin Oulun ja Kainuun Perussuomalaisten Nuorten toiminnanjohtajana ja hallituksen jäsenenä. Vuodeksi 2017 minut valittiin Pirkanmaan Perussuomalaisten Nuorten toiminnanjohtajaksi ja hallituksen jäseneksi. Vapaa-ajallani seuraan innokkaasti salibandyä.

 

Poliittiselta kannaltani olen kansallisliberaali rationalisti. Yhteiskuntafilosofiani vankkana perustana on usko suomalaisuuteen, vapauteen, tieteeseen ja valistusaatteeseen. Poliittisista teemoista tärkeinä pidän länsimaisten arvojen puolustamista, sananvapautta, maltillista kansallismielisyyttä, EU-vastaisuutta, järkevää maahanmuuttopolitiikkaa, uskottavaa turvallisuuspolitiikkaa sekä työhön ja yrittäjyyteen kannustavaa talous- ja sosiaalipolitiikkaa. Haluan olla eturivissä tekemässä Suomesta länsimaisista arvoistaan ylpeästi kiinni pitävää vahvaa ja vapaata kansallisvaltiota. Tätä tavoitetta Perussuomalaiset Nuoret on ansiokkaasti ajanut, ja haluan tuoda oman panokseni tähän työhön.

 

Nuorisojärjestö tarvitsee eri alojen asiantuntijoita ollakseen uskottava toimija. Voin tarjota asiantuntemukseni järjestön käyttöön. Uskon oppineisuudestani historian, filosofian, kielten ja yhteiskuntatieteiden saralla olevan hyötyä. Olen järjestömme aktiivisimpia bloggaajia, minkä lisäksi käytän laajasti sosiaalista mediaa politiikkani edistämiseen. Kentälle kuuntelemaan kansan ääntä rantaudun usein erilaisissa teltta- ja toritapahtumissa niin puolueen kuin nuorisojärjestönkin kanssa.

 

Mikäli tulen valituksi, aion panostaa järjestön kehittämiseksi kolmeen kärkihankkeeseen: 1) Koulutukseen, sivistykseen ja osaamiseen. 2) Kansainvälisyyteen. 3) Paikallisuuteen ja alueellisuuteen. Ensimmäistä kokonaisuutta edistetään muun muassa jäsenistön sisäisillä lähi- ja etäkoulutuksilla eri politiikan aihealueista, poliittisilla verkkolukupiireillä ja luomalla uudenlaista poliittista sisältöä järjestön kotisivuille. Toisen kokonaisuuden osalta haluan Berliinissä asuneena kehittää yhteistyötä Saksassa toimivan veljesjärjestömme kanssa. Järjestön kotisivujen kielivalikoimaa on monipuolistettava entisestään. Näiden lisäksi Perussuomalaisten Nuorten on kasvatettava suosiotaan vieraskielisen mutta järjestömme arvot jakavan nuorison joukossa. Kolmas kokonaisuus painottuu alueellisen toiminnan laajentamiseen pikkukaupunkeihin ja maaseutukuntiin. Keskiössä tässä ovat piirit, mutta kattojärjestö voi resurssein ja täsmätapahtumin viedä asiaa eteenpäin. Pitkän tähtäimen unelmani on, että Perussuomalaiset Nuoret omaksi kokevan kansallismielisen nuorison avulla rapautamme Keskustan asemaa maaseutukuntien ykköspuolueena.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Toivotan onnea pyrkimyksillesi!
Ajattelin antaa pienen hyväntahtoisen neuvon jos sinä voit vaikka vaikuttaa siihen tulevaisuudessa:
Perussuomalaisten nuorilla on ollut kovasti pyrkimystä pilkata EU:ta ja sitä he ovat harrastaneet yrittämällä polttaa EU:n lippua ja leikellä sitä. Polttamisessa olen yrittänyt neuvoa heitä jo aikaisemmin:
http://leomirala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/218932-e...

Vaikka EU käyttää lippua yleisesti niin se on alunperin ja edelleenkin koko Euroopan lippu. Eli kun poltatte lipun niin se on samalla viesti koko Euroopalle että haistakaa huilu koko Eurooppa! Ketä polttajat silloin puolustavat, Euraasian Unioniako vai Yhdysvaltoja vai Kiinaa?

Käyttäjän SeikkuKaita kuva
Seikku Kaita

Eihän tuo lippujen polttaminen ole täkäläisessä kulttuurissa ennen ollut kovin yleistä, siitä siis "kauneuspisteiden" menetys, etenkin meidän jo nuorisojärjestöistä ulos kasvaneiden keskuudessa.

Henkilökohtaisesti kuitenkin pidän tuotakin keinona saada medialta huomio. Suomessa tuntuu olevan mahdotonta päästä mediaan millään positiivisella tavalla, jollei kumarra juurikin tuotakin keskuskomitean (ei siis kansan) lippua.

Neuvostojen aikana ei Suomessa uskallettu polttaa keskuskomitean lippuja, vaikka oltiin olevinaan itsenäinen valtio. Siinä suhteessa olemme paremmassa henkisessä tilassa, että meillä jotkut uskaltavat polttaa keskuskomitean lippuja, vaikka olemme tuon keskuskomitean alla vasallivaltiona ihan virallisesti.

Keskustelua toivoisinkin käytävän itse asiasta, ei menettelytavoista. Pitääkö Suomen olla keskuskomitean pompoteltavana vai ei? Jo ei, niin miten? (Jos kyllä, niin eipä sillä ole paljoa väliä, pompottava käsi määrää pallon tahdin.)

Euroopassa on kasvava liikehdintä epädemokraattista keskusjohtoa vastaan. Toivon, että PS-nuoret on siinä ajan hermolla eikä edelleenkään hötkyile esimerkiksi Vinon tai Sonkin tahtipuikon tahdissa, kuten näemmä kaikki muut puolueiden nuorisojärjestöt nykyään nuoleskelevat.

Toimituksen poiminnat