Juha Karjalainen Suomen johtava kansallisliberaali

Maahanmuutosta on ollut vakavaa haittaa Britannialle, Juhana Vartiainen

Uusi Suomi uutisoi 05.07.2016 Juhana Vartiaisen kummastelleen blogissaan maahanmuuton nousemista Brexit-teemaksi. Hänen mukaansa Britannia on nimenomaan hyötynyt maahanmuutosta. Vartiainen väittää, että maahan on muuttanut hyvin työllistyviä ihmisiä ja maan joustavat ja kilpailulliset työmarkkinat ovat imeneet tulokkaat töihin. Kritiikille maahanmuuttoa kohtaan ei jää hänen pohdinnoissaan sijaa, eikä hän erottele humanitaarista ja työperäistä maahanmuuttoa.

Vartiaista on syytä muistuttaa, että maahanmuutolla on ollut saarivaltiossa vakavia lieveilmiöitä, joista hän ei itse jostain syystä hiisku sanaakaan. Iltalehti uutisoi jo 01.09.2014, kuinka englantilaisessa Rotherhamin kaupungissa raiskattiin 1400 lasta vuosien 1997 - 2013 aikana. Tekijät olivat pakistanilaistaustaisia miehiä, joiden tekemisiin ei uskallettu puuttua rasismisyytteiden pelossa.

On selvää, että tällaiset ihmisoikeusloukkaukset saavat politiikasta kiinnostumattomankin kansalaisen varpailleen. Ihmisiä kiinnostaa oman lähiympäristön ja etenkin omien lastensa turvallisuus. Ainoa oikeasti toimiva tapa estää lasten, nuorten ja aikuisten raiskatuksi tulemista tällä tavalla tulevaisuudessa on estää sellaisten ihmisten pääsemistä maahan, joiden joukosta todennäköisimmin kulttuurisista syistä nousee tämänkaltaisia raiskausjengejä. Tämä edellyttää kriittistä suhtautumista maahanmuuttoon. Brittien tapauksessa erityisesti pakistanilaistaustaisten ihmisten maahanmuuttoon.

Maahanmuutosta on ollut vakavia, korjaamattomia ja raa’alla tavalla haitallisia vaikutuksia Britannialle. Ei ole mitenkään paradoksaalista -  kuten Vartiainen väittää - että maahanmuutto nousi tärkeäksi teemaksi Brexit-äänestyksessä. Se on pikemminkin täysin luonnollista, sillä Rotherhamin tapahtumat ovat briteillä tuoreessa muistissa. Jos on mahdollisuus vaikuttaa maahanmuuttopolitiikan saamiseen kansallisiin käsiin, olisi käsittämätöntä, että turvallisuudesta välittävät kansalaiset eivät tätä mahdollisuutta käyttäisi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Risto Laine

Tälläisille kylmille kyynisille ekonomisteille ja politiikoille on paljon tärkeämpää taloudellinen hyöty kuin inhimillinen kärsimys. Ei haittaa jos lapsia raiskataan, ei haittaa että tylytetään niitä ihmisiä jotka ovat menettäneet työnsä näiden kyynisten vuoksi. Pääasia on haukkua tälläiset idiooteiksi ja ymmärtämättömiksi, joka vähänkin kritisoi heidän toimiaan.

Onkohan näille Politiikoille ja kaiken maailman Vartiaisille tullut mieleen sellainen seikka, että vanhempi väestö kyllä näkee, koska homma menee aivopesun puolelle tai näkee että kaverilla ei ole puhtaat jauhot suussa.

He oikeasti pelkäävät vanhempaa kansanosaa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Torkkupeiton alta on niin helppo huudella viisauksia / latteuksia. Voihan olla, että kun EU kriittisyys äänestäjien keskuudessa kasvaa, niin Vartiaisenkin näkemykset muuttuvat.

Ei olis eka kerta.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Mitäköhän tekemistä pakistanilaisilla ja brexitillä on? Pakistan kuuluu Brittiläiseen kansainyhteisöön, ei EU:n.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

#3 Meinasin vastata samaa, ja vastaankin.

"Jos on mahdollisuus vaikuttaa maahanmuuttopolitiikan saamiseen kansallisiin käsiin,.."

Blogistin karmaiseva esimerkki koski pakistanilaistaustaisia tekijöitä. Tuskin EU:sta eroaminen vähentää entisistä ei-EU:hun kuuluvista siirtomaista tulevien ihmisten määrää.

Britannian ensimmäisen sukupolven siirtolaisista johtoasemassa ovat syntymämaan perusteella intialaiset, puolalaiset, pakistanilaiset, irlantilaiset ja saksalaiset. Sitten seuraavat Etelä-Afrikka ja Nigeria. Näistä koostuu 37% ekan sukupolven maahanmuuttajista. EU-ero deletoi tuosta brittien niin halutessa puolalaiset, irlantilaiset ja saksalaiset pois. Noiden Afrikan maiden muutto tuskin on EU:n vaatimusten mukaista.

Ja joo, tämä oli vuodelta 2013, että nythän maa on täynnä raiskarivaltioista tulleita hirmuja päänkatkomishaluineen (tyyli lainattu Rajat Kiinni! FB-ryhmän keskustelijoilta). Mutta ne vanhat siirtomaavaltioiden asukkaat ovat ja pysyvät ja lisää tulee varmasti, oltiin EU:ssa tai ei.

Tilasto:
http://www.migrationobservatory.ox.ac.uk/briefings...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Mitä pakistanilaistaustaisilla lastenraiskaajilla on tekemistä EU:n kanssa?

Tulevatko lastenraiskaajat Englantiin EU:n kautta, tai sen direktiivien vaikutuksesta?

Evätkö pakistanilaiset lastenraiskaajat ole pikemminkin kansainyhteisön aiheuttama ongelma Englannille.

Miksi asioita tällä tavalla sotketaan?

Harri Immonen

Vartiaisessa on aineksia seuraavaksi Putous-hahmoksi.

Käyttäjän JuhaHyvrinen kuva
Juha Hyvärinen

Nekin siirtolaiset, jotka ovat halukkaita työn tekoon, polkevat palkkoja ja aiheuttavat työttömyyttä kantaväestön keskuudessa, mutta ovat Vartiaisen mieleen, koska yritykset, joita Vartiainen edustaa, saa halpaa työvoimaa.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

#7 Globalisaatio on tehnyt sen, että halpoja tuotteita tulee sitten jostain muusta maailman kolkasta oman maan kalliimpaa tuotantoa korvaamaan. Tullimuurit tietenkin auttavat, jos maa pärjäilee oman kotimarkkinansa varassa, eikä halua viedä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Globalisaatio on tehnyt sen, että halpoja tuotteita tulee sitten jostain muusta maailman kolkasta oman maan kalliimpaa tuotantoa korvaamaan."

EU:n piiristä sitä halpatuontia ei taida pahemmin tulla. Kyllä se halpatuonti tulee muualta. Jostain syystä EU vain kelpaa näköjään syntipukiksi ihan kaikkeen maailman pahuuteen.

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen Vastaus kommenttiin #11

#11: Lukiko minulla tuossa jossain kohtaa EU? Vastaukseni oli aiempaan kommenttiin, jossa todettiin siirtolaisten polkevan palkkoja. Jos siirtolaisista päästäisiin eroon, kuten osa briteistä haluaa, niin kenties omassa maassa palkkojen polkeminen sitten loppuisi, mutta maailmanlaajuisesti ei. Täydellinen eristäytyminen omalle saarelle ratkaisu, mutta tuskin toimiva sellainen.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Juhana Vartiainen on ”pesunkestävä” demarivirkamies niin ajatuksenjuoksultaan kuin toimiltaankin! Loikkasi kokoomukseenkin vain siksi että pystyy sieltä käsin ajamaan vieläkin tehokkaammin ykkösagendaansa eli maahanmuuton lisäämistä!

Hänen lopullinen tavoitteensa on ”työvoiman tarjonnan” lisääminen niin ”isolla volyymilla” että voidaan polkea suomalaisten ammattimiesten palkat Kiinan ja Ukrainan tasolle!

Tämähän tietysti sopii kokoomukselle jossa heitettäisiin jopa minimipalkat romukoppaan?

Jippii, kiinalainen kivimies tulee, 3 euroo / pv!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Hänen lopullinen tavoitteensa on ”työvoiman tarjonnan” lisääminen niin ”isolla volyymilla” että voidaan polkea suomalaisten ammattimiesten palkat Kiinan ja Ukrainan tasolle!"

Kaikki johtuu tasa-äarvovaatimuksista palkkauksessa.

Kun kaikki saavat samaa palkkaa, heikoimmat ei pärjää kilpailusta ja jää pois työmarkkinoilta. Jos ulkomailta saa hyviä ja osaavia sekä ahkeria, ne kyllä työllistetään vaikka suomalaisilla palkoilla. Suomalaiset työttömät saa jatkaa kotisohvan kuluttamista.

Työmarkkinoilla pitäisi järjestää työt niin että kaikille riittäisi töitä. Kaikille varmasti niitä voitaisiin järjestää jos niille jotka eivät ole niin taitavia järjestyisi pienemppalkkaista duunia.

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus Vastaus kommenttiin #15

Siihenhän sitä noin "virallisesti" pyritään että kaikille sama palkka, mutta kun käytäntö onkin toinen...tulijoille sanotaan; tinkikää tuntipalkastanne 3-5 euroa / t niin saatte suomalaisen sosiaaliturvan palkan lisänä! Näinhän tätä usein "kaupataan"..

Eli jos suomalainen tekee minimikirjapalkalla (30-40 vuotta alalla ollut tekee kohta harjoittelijan palkalla?), mutta Suomenlahden eteläpuoliset heimoveljemme tinkii vielä siitäkin 2-3 euroa niin kumpikohan urakan nappaa?

Kyllähän tommosta joku maahanmuuton lisäämisen kannattaja kannattaa (varsinkin joku h***tin hyvin suomalaisten verorahoilla elelevä virkamies) mutta käytäntö nyt sattuu olemaan ihan eri, kahvikopissa istuu 1 suomalainen, 6 virolaista ja 4 venäläistä..

Että sikäli!

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Britannian vähimmäispalkka 6,50 £ / h joustavine työehtoineen luo työtä ja herättää mielenkiintoa ulkomaisen työvoiman piirissä.

Milloinkahan näin olisi Suomessa ?

Pekka Heliste

Suomessa n 350000 henkilö tekee vuodessa töitä palkatta ja ilman työsopimusta

Suomi on pistänyt paremmaksi jo aikoja sitten.

Hyvä esimerkki mitä se aiheuttaa on Trafin puhelinpalvelun ulkoistaminen Espanjaan, se toimii pääasiassa näiden palkattomien työllä

Valtio maksaa asunnon, matkat ja peruspäivärahan/opintorahan ja 9 euroa ylläpitokorvausta päivässä

Seppo Hildén

Englantilaiset on saaneet pari vuotta katsella uutisista, kuinka vastarannalta Ranskan Calaisista suuret laumat siirtolaisia yrittää tulla väkisin tunnelin kautta Englantiin.

Kyllä tällaiset uutiskuvat laittaa miettimään vakavasti muidenkin kun englantilaisten, mihin Eurooppa on Afrikan ja Lähi-idän siirtolaislaumojen kanssa joutumassa.

Englantilaiset päättivät ensimmäisenä irtautua tällaisesta EU:sta, joka laittaa jäsenvaltioidensa laivoja hakemaan ja noukkimaan Afrikan rannikolta porukkaa Eurooppaan.

EU kutsuu tällaista toimintaa Shengen-rajojensa valvomiseksi.

Naurattais jos ei itkettäis tän tyhmyyden edessä.

Käyttäjän jojalonen kuva
Jussi Jalonen

Niin, siis nythän Brexitin seurauksena ranskalaiset ovat ajoittain viestitelleet, että ei heillä ole tämän jälkeen ainakaan enää mitään tarvetta edes yrittää pysäyttää siirtolaisia Calais'n rannikolla. Sen sijaan he saavat jatkaa matkaa luvan kanssa. Eihän Euroopan Unionia voisi vähempää kiinnostaa, jos joku pyrkii täältä _ulos_.

Eli voi olla, että EU-eroa kannattaneiden brittiäänestäjien tavoite menee tässäkin suhteessa pieleen.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Keskustelun ongelmana on se, ettei ole olemassa sellaista kuin "Britannian etu". On vain yksittäisten ihmisten etuja.

Toiset ovat hyötyneet maahanmuutosta (kapitalisti saa kuuliaista, oikeudetonta ja halpaa työvoimaa).

Joillekin siitä on ollut haittaa (esimerkiksi korkeat asuntojen vuokrat suur-Lontoon alueella).

Risto Laine

Kyllä meillä myös hallitus ja puolueet toitottaa "Suomen etu", tietysti aina siinä tilanteessa mistä on hyötyä.

Pekka Heliste

Heh, Englanti on tuonut halpaa työvoimaa Kansainyhteisön maista satoja vuosia, erityiseti Pakistanista

Pakistanin toiseksi suurin kaupunki on Manchester, joten ei pakistanilaisita päästä niin vain eroon

Ja vanhan siirtomaan pakistanilaisilla on etuoikeus maahanmuuttoon, samoin valtava sukulaisverkosto oikeuttaaa maahanmuuttoon

Brexit ei muuta tätä asiaa vaan vain vaikeuttaa maahanmuuttajien valikointia kun perinteiset eurooppaliset jäävät ulkopuolelle ja on tuotava pakeja

Ja ei propagndassa puhuttu mitään pakeista vaan puolalaisista putkimiehistä, he ovat uhka englantilaselle duunarille

Ja Brexit äänet tulivat alueilta, joilla on vähiten mamuja

Toimituksen poiminnat