Juha Karjalainen Suomen johtava kansallisliberaali

Suomalaisten ei pidä pokkuroida omassa maassaan

YLE uutisoi 06.06.2016, että muslimien viettämä paastokuukausi ramadan aiheuttaa Evitskogin vastaanottokeskuksessa paljon ylimääräistä järjestelyä. Turvapaikanhakijoilla on 26 eri etnistä taustaa, ja syömisajat vaihtelevat sen mukaan. Maahanmuuttovirasto on ohjeistanut, että paastomahdollisuus pitää järjestää ja että ruokaa on oltava tavalla tai toisella tarjolla öisin. Henkilökunta joutuu venymään ja tekemään yötä myöten hommia.

Syy vastaanottokeskusten perustamiselle on tarjota katto pään päälle hakemusten käsittelyn ajaksi, ei vaalia uskonnollisia ja kulttuurisia erityispiirteitä. Maahan tulleiden pitää joustaa, ei vastaanottokeskuksen työntekijöiden tai muun kantaväestön. Turvapaikanhakijat olisivat voineet valita kohdemaakseen valtion, joka on kulttuuriltaan islamilainen. He kuitenkin tulivat vapaaehtoisesti juureltaan kristilliseen mutta maallistuneeseen Pohjoismaahan. Ketään ei ole pakotettu muuttamaan juuri Suomeen. Tätä taustaa vasten he eivät voi olettaa, että saisivat pitää yllä kulttuurisia ja uskonnollisia tapojaan, joiden noudattaminen aiheuttaa turhaa työtä, vaivaa ja jopa haittaa vastaanottajamaalle ja sen väestölle. Maahanmuuttoviraston ohjeistus tulijoiden kulttuurin tiukasta huomioonottamisesta on siis täysin tarpeeton ja jopa haitallinen, sillä turvapaikanhakijat ovat valinneet vapaaehtoisesti kohdemaansa tietäen sen kulttuurin erilaisuudesta.

Suomalaisten ei pidä pokkuroida omassa maassaan. Suomen kulttuuri ei perustu islamiin. Turvapaikanhakijoille ei tule järjestää erillisiä syömisaikoja, jotka aiheuttavat turhaan ylimääräistä vaivaa vastaanottokeskuksen työntekijöille. Tällainen on täysin kohtuutonta ja tarpeetonta turvapaikanhakijoiden hyvinvoinnin näkökulmasta. Lisäksi se on haitallista integraation kannalta. Turvapaikanhakijoille voi jäädä käsitys, että omista kulttuurisista tavoista ei tarvitse missään tilanteessa joustaa, jos ensimmäinen paikka, jossa hakija asuu, pyrkii täyttämään aivan henkilötasolla kulttuuriset erityisvaatimukset. Tällaisella ajattelumallilla on syviä haittavaikutuksia pitkälle tulevaisuuteen aina työelämästä tavalliseen inhimilliseen kanssakäymiseen niin turvapaikanhakijoille kuin kantaväestöllekin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (27 kommenttia)

Käyttäjän Setarkos kuva
Sakari Vainikka

Niin se vain on, että Roomaan voidaan rakentaa moskeija, mutta yritäpä pystyttää katedraali Riadiin.

Käyttäjän JuhaKarjalainen1 kuva
Juha Karjalainen

Aivan. Oot asian ytimesä. Joustaminen pitäs olla molemminpuolista.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Joustaminen voi olla molemminpuolista yleensä siitä lähtökohdasta, että kumpikaan ei haluaisi joustaa, mutta kummallakin on jotain saavutettavaa hyötyä.

Jos tilanne on, että toinen ehdottomasti haluaa joustaa kategorisesti kaikessa, oli siitä hänelle hyötyä tai ei, se ei tule koskaan olemaan molemminpuolista - tai nyt ainakaan pitemmän päälle.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

En halua asua islamistien rukoushuutojen kuuluvuusalueella. Sitä samaa julistetaan kirkonkelloilla kristityissä maissa. En halua asua tapulin lähellä Suomessakaan.

Käyttäjän TeppoAnnala kuva
Teppo Annala

Tuntuu että nyt tehdään kärpäsestä härkänen. Kuinka suuret vaivat ja kustannukset tästä todellisuudessa tulee?

Käyttäjän OulaLintula kuva
Oula Lintula

Luultavasti nollaa suuremmat, eli liian suuret.

Oikeasti noiden pitäisi olla nöyrästi kiitollisia, että saavat täältä ilmaista ruokaa edes johonkin kellonaikaan. Ei sitä tietenkään ole pakko siihen aikaan syödä, jos ei halua; voi sen syödä myöhemminkin.

Jussi Säntti

Pokkurointi on suotavaa, jos ei tule kovin kalliiksi,

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Kristittyjä ei ilmeisesti laitettu pakkopaastolle joten onko tämä sitä edistystä ja joustoa?Tosin kuten Saksankin vokeissa on tapahtunut muuten kannattaa olla varuillaan uskonnollisten tunnustusten, tunnuksien suhteen ettei tule loukanneeski päävähemmistöä.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Mahtaako vokkilan ruuantoimittaja joustaa vai viekö edelleen 4 ateriaa per päivä per lärvi laskun kera. Jos vie niin menee aika paljon ruokaa haaskuun tuollaisen tähän maahan kuulumattoman rituaalin takia.

Onko tämä jo unohdettu ja haudattu?

"SDP:n puheenjohtajan Jutta Urpilaisen mielestä suomalaisessa maahanmuuttopolitiikassa on epäonnistuttu, kun maassa on toistakymmentä vuotta sitten maahan saapuneita, jotka eivät osaa kieltä edes auttavasti. SDP:ssä valmistellaan maahanmuuttopoliittista ohjelmaa, jonka johtoajatus on "maassa maan tavalla"."

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Täysin samaa mieltä kirjoittajan kanssa.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Ei Suomi mitään pokkuroikkaan, vaan yksityiset lafkat, joiden tehtävä on palvella asiakkaitaan.

Ainut, mikä minua rasittaa on oikeastaan se, että minulla pitäisi olla kanta koko ramadaniin. Ei tarvitse. Ei koske, ei voisi vähempää kiinnostaa.

Käyttäjän JuhaKarjalainen1 kuva
Juha Karjalainen

Maahanmuuttovirasto ei oo yksityinen lafka.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Eikös nämä vokit ole? Eihän ne turvapaikanhakijat maahanmuuttovirastossa asu. Toisaalta, jos asiakkaana on maahanmuuttovirasto, sekään ei oikeastaan muuta asiaa miksikään. Heidänkään vaatimuksensa ei kohdistu kellekään muulle, kuin yksityiselle lafkalle, jonka tehtävä on huolehtia turvapaikanhakijoista.

Käyttäjän JuhaKarjalainen1 kuva
Juha Karjalainen Vastaus kommenttiin #17
Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #20

Mitä sitten? Entä jos kutsuisin vastaanottokeskusten järjestäjiä kaksituisiksi kommuuneiksi? Muuttuisiko se jotenkin ratkaisevasti? He järjestävät palveluita rahaa vastaan, heillä on asiakkaita. Samat lainalaisuudet pätevät heihin. SPR ei myöskään ole ainut vastaanottokeskusten järjestäjä. Ja sinä tiedät sen. Oletat ilmeisesti, etten minä tiedä sitä? Sen lisäksi ilmeisesti oletat, että lähden väittelemään kanssasi siitä, onko SPR yksityinen lafka vai ei, tai että jos en lähde, argumenteistani häviää maagisesti pointti?

Että jos sanon vaikka: "SPR ei ole Suomi, joten sen pokkurointi ei ole Suomen tai suomalaisten pokkurointia", olemme jotenkin enemmän asian ytimessä? No emme ole.

Liisa Nyqvist

Kun sukulaiseni oli hoitokodissa, siellä oli tarkka päiväohjelma ja ruokailut olivat tiettyinä kellonaikoina. Joskus hän oli nukkunut huonosti eikä jaksanut lähteä syömään viereiseen rakennukseen juuri määrättyyn aikaan. Ei meille tullut mieleenkään vaatia, että ruoka olisi tarjottu vähän myöhemmin, jolloin asukas olisi jo ollut vähän pirteämpi. Hän joko lähti syömään, ruoka tuotiin hänelle huoneeseen tai ateria jäi kokonaan väliin. - Tietenkin, tässä oli kyse VAIN sairaasta vanhuksesta ja sairaudesta, ei nuorista miehistä ja heidän uskontonsa irrationaalisista säännöistä. Kyseinen sukulaiseni oli toki työskennellyt Suomessa 40 vuotta, elättänyt perheensä ja rakentanut sille talonkin omin käsin. Veroja hän tietenkin maksoi viimeiseen elinpäiväänsä saakka.

Kaikissa sairaaloissa ja muissa laitoksissa on määrätty päivärytmi. Muuten ei toiminta ole mahdollista. Ympärivuorokautista ruoka- tai muuta palvelua nuorille terveille ihmisille en ainakaan omista veroeuroistani halua maksaa.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Sinun kannattaa ymmärtää se realiteetti, että ne eivät ole sinun veroeurojasi. Kun ne otetaan sinulta, sinun valtasi päättyy siihen. Haluamisesi tai haluttomuutesi on yhdentekevää. Vain lakkaamalla maksamasta veroeuroja voit vaikuttaa.

Käyttäjän JuhaKarjalainen1 kuva
Juha Karjalainen

Vaikuttaa voi muutenki ku lakkaamalla maksamasta veroja. Nimittäin äänestämällä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #21

Ei voi. Suomessa on eurooppaan kumartava nukkehallitus, joka ajaa samaa linjaa kaudesta toiseen riippumatta kokoonpanosta. Äänestit miten tahansa, isot, merkitykselliset linjat pitävät. Äänestämällä voit valita, minkälaisella asenteella niitä ajetaan.

Parhaat EU-jeesmiehet pääsevät sitten komissaareiksi, joita heitäkään ei kukaan tietenkään virkoihinsa äänestä ja siten myös EU-vaaleissa äänestäminen on aivan tyhjänpäiväistä.

Käyttäjän PetteriTerho kuva
Petteri Terho

äärimmäisen typerä kirjoitus.

Käyttäjän MarjaJylh-saario kuva
Marja Jylhä-saario

Islamistiset rukoushuudot tapahtuvat käsittääkseni 4-5 krt päivässä, en ole missään kuullut "tabuleja" soitettavan päivittäin

Käyttäjän MarjaJylh-saario kuva
Marja Jylhä-saario

Mitähän typerää tuossa kirjoituksessa oli? Voisi kokeilla viedä omaa kulttuuriaan ja tapojaan Islamistisiin maihin ja odottaa mitä tapahtuu?

Käyttäjän HeinonenJussi kuva
Jussi Heinonen

Suomalaisten ei tarvitse pokkuroida omassa maassaan ainakaan muslimeille.

Käyttäjän SinikkaKasko kuva
Sinikka Kasko

Entä jos ikkunat peitettäisiin klo 18 tai mihin aikaan se aurinko Lähi-Idässä laskeekaan, ja ruoka nautittaisiin sikäläiseen pimeään aikaan. Kaikki olisivat tyytyväisiä? Kaikki joustaisivat?

Käyttäjän Mahahaavaahava kuva
Petri Ahava

Eikö se "paasto" tarkoita, että syödään vähän tai ei ollenkaan? Tämä auringon piilossa olemisen aikaan ahmiminen lienee suurimmissa määrin maallistuneen islamin tapa kiertää epämieluista uskonnon vaatimusta! Siomessa ei voi olettaa, että yöllä saa sapuskaa kuin esim. Manulle illallisella...

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Düsseldorffissa ei homma mennyt ihan putkeen.

"Düsseldorfin palon syynä riita ramadanin ruokailuajoista."

https://paavotajukangas.com/2016/06/08/dusseldorfi...

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Joku viisas imaami epäilemättä osaisi sovittaa paaston tarkoituksen olosuhteisiin ja ohjeistaa asiassa laumaansa. Jos sen nimellisen päivän voivat muslimitkin katsoa kellosta (ja noudattaa paastoaikoja sen mukaan), eivät muunkanlaiset järjestelyt liene mahdottomia.

Perussuomalainen imaami siirtäisi ramadanin täällä keskitalveksi, niin ei tarvitsisi jättää välistä kuin yksi ateria, jos sitäkään. Silloin se olisi vieläpä samoihin aikoihin joulun kanssa.

Toimituksen poiminnat