Juha Karjalainen Suomen johtava kansallisliberaali

Kiintiöpakolaisella oikeus irtautua islamista

Savon Sanomat uutisoi 06.03.2016, että muslimit ovat painostaneet toisia kiintiöpakolaisia, jotka pyrkivät sopeutumaan suomalaiseen kulttuuriin ja tapoihin. Sianlihaa syövää muslimityttöä on kiusattu, miehiltä on kysytty, miksei heidän vaimonsa käytä huivia ja suomalaisin tavoin elämään pyrkineitä aikuisia on eristetty.

Kulttuurien väliset arkipäiväiset yhteentörmäykset ovat kasvava ongelma Suomessa maahanmuuton lisääntymisen myötä. Länsimaisiin tapoihin ja suomalaistumaan pyrkivät kiintiöpakolaiset ovat esimerkillinen tapaus maanmiehilleen siitä, kuinka maassa eläminen ja kanssakäyminen kantaväestön kanssa helpottuisi. Sopeutumalla suomalaiseen kulttuuriin muslimit välttävät kaikki ne ongelmat, joita perinteistään epätoivoisesti kiinnipitävät maanmiehensä väistämättä joutuvat kohtaamaan. Vaikka itse haluaisikin vaikeuttaa omaa elämäänsä lähtömaansa uskonnollis-kulttuurisia tapoja noudattamalla, ei kuitenkaan ole minkäänlaista oikeutta vaatia sitä keltään muulta.

Kiintiöpakolaisella on täysi oikeus irtautua islamilaisista tavoista. Yhteiskuntaan täysimääräisesti mukaan päästäkseen se on jopa suotavaa.  Toisilla muslimeilla ei ole mitään oikeutta vetää parhaansa mukaan suomalaiseen yhteiskuntaan sopeutumaan pyrkiviä tulijoita takaisin omiin uskonnollisiin ennakkoluuloihin ja elämää vaikeuttavaan tapakulttuuriin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Samaa mieltä tietenkin. Uskonnonvapaus täällä Suomessa koskee kaikkia. Myös maahanmuuttajia.

Erilaisten kristillisten organisaatioiden käännytysjoukot vastaanottokeskuksissa ovat minusta melko vastenmielinen ilmiö. Jokainen uskontokunta voi silti yrittää pitää kiinni vanhoista jäsenistään ja etsiä uusia, kunhan kunnioittavat yksilön valinnanvapautta.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Hiukan toki särähti tuo lause "Yhteiskuntaan täysimääräisesti mukaan päästäkseen se on jopa suotavaa." Saattaa tietenkin helpottaa integroitumista, muttei uskontoaan ja kulttuuriperimäänsä tarvitse meidän muiden suomalaisten takia hylätä. Minä en juuri koskaan arjessani kykene päättelemään ihmisen uskontoa muusta kuin pukeutumisesta. Eikä toisten vaatteet minua juurikaan häiritse.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Suosittelin. Onneksi Suomessa on uskonnonvapaus.

Käyttäjän HannuTuulasvaara kuva
Hannu Tuulasvaara

Olisi todella suotavaa, että mahdollisimman moni muslimitaustainen maahanmuuttaja luopuisi Islamin uskostaan ja siihen liittyvistä tavoista. Juuri tämä on se perimmäinen syy, miksi valtaosa suomalaisista suhtautuu kriittisesti pakolaisiin.
Jokaisen suvakin ja mahdollisuuksien mukaan myös pakolaisten tulisi katsoa Gregory M. Davisin filmi: Islam`s war against the world. Siitä selviää todella tyhjentävästi, mihin islam todellisuudessa pyrkii. Jokainen maltillinenkin muslimi on vaarallinen koko yhteiskunnalle siihen saakka, kunnes hän pystyy irtautumaan kokonaan ja täydellisesti islamista.
Islam ei ole ollut eikä tule olemaan ikinä rauhan uskonto.
Filmi löytyy googlettamalla: Islam-mitä länsimaiden tulee tietää

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Taitaa mennä joka argumentti metsään tältä uskonnonvapauden vastustajalta. Olethan valmis luopumaan omasta uskonnostasi samoin perustein?

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Uskonto on kansan oopiumia, meillä ja muualla.

Toimituksen poiminnat