Juha Karjalainen Suomen johtava kansallisliberaali

Ei lisärahaa maahanmuuttajalukioille

Helsingin Uutiset kertoi 02.03.2016: "Helsingin lukiot saavat jatkossa enemmän rahaa, mikäli niissä on paljon maahanmuuttajataustaisia opiskelijoita tai mikäli opiskelijoiden päättötodistuksen keskiarvo on alhainen. Samantyyppinen käytäntö määrärahojen suhteen on käytössä myös Helsingin peruskouluissa. Sitä kutsutaan positiivisen diskriminaation määrärahaksi."

 

Lukioiden uusissa rahoitusperiaatteissa on käsittämätön ongelma. Maahanmuuttajataustaisten oppilaiden määrä asetetaan lukioille joksikin itseisarvoksi. Tämä antaa signaalin, että suomalaistaustaiset opiskelijat ovat vähemmän toivottua väkeä. Jos maahanmuuttajataustaiset opiskelijat ovat ongelma, on puututtava itse ongelmaan, eli Suomeen tulevien maahanmuuttajien liian suureen määrään, eikä keskittyä marginaalisiin hienosäätöihin. Roger Kulmala on todennut aiemmin, että monikulttuurisuus on rikkautta, josta pitää maksaa Euroopan unionille bensaveroa. Nyt monikulttuurisuus on suunnaton rikkaus, jonka vuoksi lukio tarvitseekin lisärahoitusta.

 

Maahanmuuttajapitoisille lukioille ei pidä antaa lisärahoitusta. Maahanmuuttajataustaisten määrä ei ole mikään itseisarvo, josta pitäisi palkita. Suomen lukiolaisia tulee tarkastella menestyksen eikä etnisen taustan perusteella. Suomalaistaustaisen opiskelijan ei pidä olla yhteiskunnalle keinotekoisesti kalliimpi kuin maahanmuuttajataustaisen. Kaikenlaisesta positiivisesta diskriminaatiosta maahanmuuttajien suhteen tulee luopua.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Ilmeisesti tässä taas tuo sana "maahanmuuttaja" saa palkokasvin siemenen niin syvälle sieraimeen, ettei itse asian ymmärtäminen ole enää mahdollista.

Jos olisit vaivautunut lukemaan kunnolla, niin olisit ehkä ymmärtänyt ettei taustalla ole mikään maahanmuuttajataustaisten määrä itseisarvona, vaan ihan vain puhtaasti se että maahanmuuttajataustaisten suurempi määrä (aivan kuten opiskelijoiden päättötodistuksen alhaisempi keskiarvo) tarkoittaa sitä että lukion oppimäärän opettaminen hyväksyttävästi on hiukan haasteellisempaa ja vaatii enemmän resursseja, kuin saman opettaminen valikoituneelle huippujen ryhmälle.

Mutta ehkä on tarkoitus pistää myös ne Vuosaaren lukion kantaväestöön kuuluvat kärsimään, koska "maahanmuuttaja".

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Lisäraha saattaa kääntyä Suomessa Ruotsin malliin, eli palkataan koraania opettavia uskonoppineita ja kulttuuriyhdyshenkilöitä opettamaan lukiolaisille lähtömaansa kulttuuria.

Ruotsin lukioissa, varsinkin Malmössa, asiat ovat menneet jo pitkälti päin h*****ä ja Suomessa pyritään näköjään samaan.

Käyttäjän mp2103 kuva
Markku Penttilä

Tiedoksi kirjoittajille ja lukijoille, että Suomen valtio kouluavustustensa kautta maksaa esim. islamilaisten lapsille koulussa annettavan islamin opetuksen kokonaan. Tätä on tapahtunut jo muutaman vuosikymmenen ajan. Siis huomio: maksamalla islamilaisen uskonnon opettajien palkan ja opetukseen tarvittavan materiaalin Suomen valtio tukee vieraan kulttuurin keskiöön kuuluvan uskontokasvatuksen perustaa meidän verorahoillamme. Tämä johtaa vähitellen islamin nousuun ja kotoperäistymiseen. Sitä tukee osin rikkaiden islamilaisten valtioiden rahalla ja politiikalla käynnistetty valtava islamilaistaustainen kansainvaellus, joka jo nyt on muodostunut järjettömäksi ja hallitsemattomaksi hullunmyllyksi. Jos tämä jatkuu, seurauksena on länsimaiden tuho.

Koululakeihin on printattu pykälä, jonka mukaan vähintään kolmelle toisen uskonnon edustajan lapselle on turvattava sen mukainen alkuperäinen opetus.

Reijo Jokela

Olisikohan korkera aika miettiä koululaitoksen rauhoittamista uskonnoilta ja politiikalta ja monikulturismilta. Noiden suhteen "valistusvastuu" voitaisiin jättää asian ympärillä toimivien järjestöjen harteille ja verovaroin tapahtuvassa opetuksessa keskittyä olennaisiin asioihin.

Käyttäjän eiltanen kuva
Eero Iltanen

Vaatimustasoa pitää nostaa jo peruskoulussa ja pitää kiinni siitä, että lukioon ei pääse liian matalalla keskiarvolla. Väkisin ei pidä haalia paikkoja täyteen.

Suomen kielen opetukseen pitää panostaa alusta asti niin ulkomaalaistaustaisten kuin suomalaistenkin lasten kohdalla. Hyvä luku- ja kirjoitustaito sekä kielen hallinta ovat välttämättömiä hyvän opetuksen kannalta.

Valitettavasti monen ulkomaalaistaustaisen kohdalla vanhemmat sabotoivat koko touhun. Päiväkodissa jo ollaan kielellisesti jäljessä vuosia, pahimmillaan suomen puhuminen on kielletty kotona...

Juha Merisaari

Saako Suomessa tarvittaessa opetusta myös Voodoo uskontoon? Uskoisin ainakin uskonnon opettajien kannattavan kaikkien mahdollisten uskontojen opettamista Suomessa jos joku perhe esim. Haitista tulee hakemaan turvapaikkaa.

Toimituksen poiminnat