Turvapaikanhakijoiden sopeuduttava, ei suomalaisten tyttöjen

Heinolan Lyseonmäen koulu on lähettänyt 01.12.2015 Vilma-järjestelmän kautta julkisen tiedotteen oppilailleen, jossa nuoria tyttöjä kehotetaan muuttamaan länsimaalaisittain normaalia käyttäytymistä turvapaikanhakijoiden vuoksi. Asiasta uutisoi myös Yle 07.12.2015. Tiedotteessa todetaan muun muassa, että nuorten tyttöjen ei välttämättä kannata kävellä pimeällä yksin, eikä ottaa katsekontaktia isompaan miesjoukkoon. Tiedotteen mukaan Suomessa rento ja vapaa käytös saattaa olla erilaisesta kulttuurista tulevien turvapaikanhakijoiden silmissä harhaanjohtavaa.

Muutamista hyvistä neuvoista muun muassa Facebookin käytön suhteen huolimatta asenne tiedotteen taustalla on täysin väärä ja kuvaa laajemmassakin mittakaavassa länsimaisen kulttuurin kyvyttömyyttä puolustaa perusarvojaan. Valtaväestönä eläviä suomalaisia kehotetaan perusteettomasti luopumaan kotimaassaan omista kulttuuripiirteistä – tosiasiallisesti sopeutumaan ja alistumaan – muualta tulleen vähemmistön takia. Yleensä ongelmia ilmetessä yritetään poistaa itse ongelma eikä vaikeuttaa ongelman uhrin elämää. Heinolassa ja länsimaissa laajemminkin on päätetty lähteä kiusaamaan uhria seisten käytännössä tumput suorana itse ongelman suhteen: Päätetään ehdottaa tyttöjen ulkona liikkumisen rajoittamista, vaikka oikein olisi rajoittaa ongelmatapausten eli turvapaikanhakijoiden ulkona liikkumista. Käsketään lasten kääntämään katse pois miesjoukoista, vaikka tämä on aivan täysin tavallista käytöstä, eikä pitäisi johtaa mihinkään vaaraan normaalissa yhteiskunnassa. Tällaista ongelmien kohtaamista ei voi millään hyväksyä. Ongelmia aiheuttavat tulijat eikä suomalaisten tyttöjen elämäntapa.

Suomalaisnuoren ei tarvitse muuttaa tuumaakaan normaalia ja oikeutettua käytöstään vain siksi, että ei-länsimaalaisista maista tulevilta vierailta puuttuu ymmärrys maamme kulttuurista tai halu toimia sen mukaan. On aivan käsittämätöntä, että tyttäriämme kehotetaan kävelemään kumarassa kyräillen ja käytöstään vainoharhaisesti tarkkaillen omassa kotimaassaan. Lasten ei kuulu miettiä tällaisia henkisen hyvinvoinnin kannalta jopa vaarallisia asioita kun elämä voi nuoruusvuosina ja aikuistumisen kynnyksellä muutenkin olla kuohuvaa. Turvapaikanhakijoiden on sopeuduttava länsimaalaiseen kulttuuriin, eikä suomalaisten tyttöjen turvapaikanhakijoiden kulttuuriin.

JuhaKarjalainen1
Perussuomalaiset Helsinki

Kansallisliberaali perussuomalainen Helsingistä. Juuret Pohjois-Pohjanmaalla. Tuttu TikTokista.
---
Humanististen tieteiden kandidaatti ja historian opiskelija. Reservin vänrikki. Vapaa-ajalla ylpeä GFriend Buddy ja satunnainen salibandyn seuraaja.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu