Juha Karjalainen Suomen johtava kansallisliberaali

Maahanmuuttajataustaiset pääsevät jo nyt korkeakouluihin, SYL

Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) liittokokous korostaa 21.11.2015 kannanotossaan "Maahanmuuttajataustaisten ja pakolaisten on päästävä korkeakouluun!" koulutuksen tärkeyttä sekä maahanmuuttajataustaisille nuorille että Suomeen tuleville pakolaisille. Kirjoitus pitää valitettavasti sisällään hyvin kyseenalaisia lausahduksia.

SYL väittää ensin: "Maahanmuuttajataustaisten opiskelijoiden osuus Suomen korkeakouluopiskelijoista on häpeällisen pieni." Lausunto on hyvin kummallinen. Miksi maahanmuuttajataustaisten oppilaiden osuus olisi jokin itseisarvo? Mikä nykytilanteessa on niin ylitsepääsemättömän häpeällistä? Mikä vika nykyisissä omalla työllään yliopistoihin päässeissä suomalaistaustaisissa opiskelijoissa on?

Toinen kannanotossa esiintyvä outo virke kuuluu: "Opiskelijoiden tulisi heijastaa paremmin maamme väestörakennetta." Väite on täysin käsittämätön. Eihän opiskelijarakenteen tule heijastaa maan etnistä tai kulttuurista väestörakennetta, vaan opiskelijoiksi tulee päästä puhtaasti taitotasollinen eliitti. Tätä varten ovat pääsykokeet ja muut kykyjä mittaavat valintakriteerit. Kansalaisen viitekehyksellä ei tule olla mitään merkitystä.

SYL ei vaadi tekstissään etnisiä kiintiöitä yliopistoihin, mutta tämänkaltainen retoriikka on jo johtanut julkisilla työmarkkinoilla kantaväestöä syrjivän positiivisen erityiskohtelun käyttöönottoon. Liiton on tarkkaan punnittava ennen tällaisten väitteiden julkaisua, mitä ylioppilasliikkeeltä tulevaisuudessa todella halutaan, sillä SYL edustaa laillisen automaatiojäsenyyden vuoksi kaikkia suomalaisia yliopistojen perustutkinto-opiskelijoita, halusi opiskelija sitä itse tai ei.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JuhaKarjalainen1 kuva
Juha Karjalainen

Uusi Suomi uutisoi Helsingin kaupungin työmarkkinoilla harjoittamasta syrjinnästä kantaväestöä kohtaan jo 07.03.2010.

"Ohjeistus tekee mahdolliseksi sen, että maahanmuuttajaa suositaan rekrytoinnissa, jos hakijat ovat tasavahvoja.

Kaupunki on kertonut pyrkivänsä palkkaamaan maahanmuuttajia työntekijöiksi samassa suhteessa kuin heitä on kaupungin asukasmäärässä."

http://www.uusisuomi.fi/kotimaa/86820-helsinki-ant...

Käyttäjän hankamaki kuva
J. Sakari Hankamäki

SYL on tehnyt saman kuin Simo Frangén Tampereen yliopiston ylioppilaskunnan vaaleissa 1980-luvulla: Frangénin puolue "Akateemisten Pienviljelijäin ja Poroerottelijain Keskinäinen Vakuutusyhdistys Vaaliliitto" vaati vain sellaista, mikä on jo saavutettu! Näin ei jää kiinni vaalilupausten pettämisestä.

Vakavasti puhuen, minkä tahansa väestöryhmän etuoikeuttaminen on kyllä suuri ongelma joka yhteydessä. Suosiminen kun ei luo tasa-arvoa vaan epäoikeudenmukaisuutta, ja se puolestaan legitimoi huonosti myös valittavien henkilöiden asemaa. Naiskiintiöt, ulkomaalaiskiintiöt jne. vievät etuoikeutettujen ihmisten uskottavuuden ja nolaavat koko porukan.

Myös vihervasemmistolais-feministisen SYL:n pitäisi ymmärtää, että kaikki ulkomaalaisille annettavat edut ovat pois suomalaisten opiskelijoiden omista eduista.

On kiinnostavaa, miten SYL (ja täällä Helsingissä esimerkiksi HYY) on jatkuvasti huutanut omaa päätään pölkylle. Tämähän näkyy esimerkiksi ulkomaalaisille määrättävien lukukausimaksujen raivokkaassa vastustamisessa. Ovatko ylioppilaskunnat ulkomaalaisten opiskelijoiden vallassa tai talutusnuorassa joidenkin kaveruustekijöiden tai häveliäisyyssyiden kautta?

Toimituksen poiminnat