Juha Karjalainen Suomen johtava kansallisliberaali

Turvapaikanhakijoiden sopeuduttava, ei suomalaisten naisten

Osallistuin tiistai-iltana 20.10.2015 Tampereen kaupungin järjestämään yleisötilaisuuteen turvapaikanhakijoiden hätämajoituksesta Koukkuniemessä. Itse tilaisuus oli lähinnä sitä samaa, mitä muutkin tiedotustilaisuudet ympäri Suomea. Mieleenpainuvinta ei lopulta ollutkaan asiantuntijakaartin lausunnot ja vastaukset vaan yleisön joukosta esitetty kommentti nuorten naisten seksuaalisesta turvallisuudesta. Valitettavasti asia jäi mieleen nimenomaan huonolla tavalla.

Vanhempi suomalainen naishenkilö oli sitä mieltä, että nyt kun vieraista kulttuureista on suuremmissa määrin tullut väkeä Suomeen, tulisi suomalaisten naisten ottaa huomioon turvapaikanhakijoiden ajattelutapa seksuaalisissa asioissa. Hänen mukaansa pitää miettiä, provosoivatko suomalaiset naiset turvapaikanhakijoita jotenkin. Nainen halusi nuorten suomalaisten naisten osaltaan sopeutuvan turvapaikanhakijoiden lähtömaiden kulttuuriin.

Tämä lähestymistapa on täysin väärä. Suomalaisten ja länsimaalaisten naisten ei tarvitse muuttaa käyttäytymistään tai pukeutumistaan vain siksi, että tulijoilla on erilainen seksuaalisen kanssakäymisen kulttuuri. Tulijoiden on sopeuduttava suomalaisen enemmistön kulttuuriin eikä toisinpäin. Suomalaisten ei pidä tuumaakaan antaa periksi omista hyvistä kulttuurisista tavoista tänne muuttavien vähemmistöjen takia.

Yleisön joukosta esitetty kommentti on osoitus naisia syyllistävästä haitallisesta ja jopa vaarallisesta ajattelutavasta, joka tuo hyvin paljon ongelmia seksuaalisen häirinnän ja hyväksikäytön uhreille. Naisten itsemääräämisoikeus ei ole ollut länsimaissakaan aina itsestäänselvyys, vaan se on saavutettu pitkällisen työn tuloksena. Naisia syyllistäviä suomalaisia kehotan pohtimaan seuraavaa: Oletteko te todella valmiita luopumaan edes osittain tästä naisia kunnioittavasta länsimaisesta perinteestä vain siksi, että tänne tulee ihmisiä vieraista kulttuureista, joissa naisten tasa-arvoinen asema suhteessa miehiin ei ole itsestäänselvyys?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (26 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Kappas. Olet törmännyt ehtaan kukkahattutätiin. Silloin kun minä oli nuori mummuilla oli ihan samat höpinät.

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Olet ihan oikeassa Juha!

Suomalainen yhteiskunta tulee kuitenkin väistämättä islamisoitumaan jonkin verran.

Sitä kehitystä on vain kaikin keinoin vastustettava mm. poistamalla uskonnonopetus kouluista ja estämällä islamilaisen rinnakkaisyhteiskunna syntyminen.

Esa Niemi

Jari:
"Sitä kehitystä on vain kaikin keinoin vastustettava mm. poistamalla uskonnonopetus kouluista ja estämällä islamilaisen rinnakkaisyhteiskunna syntyminen."

Fläppitaululla tämä kuulostaisi hyvältä, mutta miten estät islamilaisen rinnakkaisyhteiskunnan syntymisen ihan konkreettisesti ja mielellään vielä mahdollisimman realistisesti?

Käyttäjän rutanen1965 kuva
Jari Rutanen

Uskonnonopetuksen lopettaminen vaikeuttaa rinnakkaisyhteiskunnan syntymistä. Ei toki yksin sitä estä.

Räikein esimerkki segregaatiosta oli (on edelleen?) musliminaisten oma uimavuoro.

Jokatap pidän islamisaatiota väistämättömänä muslimien lukumäärän kasvaessa. Tätä kehitystä on kuitenkin jyrkästi vastustettava.

Pahinta mitä voimme tehdä on em. blogissa kuvattu myöntyväisyys ts. neukkuaikainen "rähmällään olo".

Länsimaiset perusarvomme ovat täysin tinkimättömiä: ihmisoikeudet, tasa-arvo ja demokratia. Tuumakaan ei saa antaa periksi.

Käyttäjän BodilRosengren kuva
Bodil Rosengren Vastaus kommenttiin #17

Musliminaisille ei ole järjestetty mitään omia uintivuoroja. On huomattu että osa maahanmuuttajanaisista eivät halua osallistua yleisiin uintivuoroihin ja sen takia on järjestetty pelkästään naisille varattuja vuoroja. Pohjoismainen alastomuuskäsite kun on hyvin vieras monille ja halutaan tarjota liikuntamahdolkisuuksia kaikille.

Hupaisaa puhua jostain islamisaatiosta kun muslimien osuus prosentin verran ja ennusteiden mukaan kasvaa jopa kahteen prosenttiin.

Kaikille lapsille pitää tarjota perustietoa uskonnposta. Nythän suurin ongelma on että evlut kirkko harjoittaa propagandaa jopa päiväkodeissa.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka Vastaus kommenttiin #18

Kannattaa huomioida "Pohjoismainen alastomuuskäsite" hyvin tarkkaan. Alastomuus on vierasta yhtälailla niille ihmisille jotka tulevat Amerikasta, Englannista tai vaikkapa Ranskasta.
Kämppikseni Lontoossa oli hyvin järkyttynyt, kun totesin että olen ollut saunassa alasti puolen sukuni kanssa; tädit, sedät, äidit, isät, serkut ja isovanhemmat kaikki saunassa yhtäaikaa - ja tämä oli hänen mielestään hyvin pelottava ajatus, ehkä jopa vastenmielinen...

Martti Kovala Vastaus kommenttiin #17

Pakollisia ovat verot ja kuolema.
Muhammed-kultin edessä alistuminen eli "islamisaatio" on tietoinen,tai mahdollisesti jopa tiedoton valinta. Sen voi suomalaisten äänestäjien enemmistö estää tietoisella äänestysvalinnalla.

Mohamed Rasal

Vanhempi naishenkilö blogistin näönkulmasta voi tarkoittaa mitä tahansa alkaen esims. 40-vuotiaasta.

Ja kyllähän kirjoituksessa on sanoma oikein vaikka se jonkin mielestä huvittavaa on.

Vähättely vakavien ongelmien edessä nousee varmaan jonnekin aivorunkoon ohjelmoidusta refleksistä. Refleksin laukaisevat tietyt koodisanat ja näkemykset jotka tulkitaan vääränlaisiksi.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Eikö tämä nyt ole ihan selvä juttu?

Sitä paitsi alkaa mennä jo liiallisuuksiin tämä olettaminen, että kaikki turvapaikanhakijat ovat silmät kiiluen naisissa kiinni tai kukaan heistä ei kunnioittaisi naisia.

Blogisti kirjoitti: "Yleisön joukosta esitetty kommentti on osoitus naisia syyllistävästä haitallisesta ja jopa vaarallisesta ajattelutavasta, joka tuo hyvin paljon ongelmia seksuaalisen häirinnän ja hyväksikäytön uhreille."

Hyvä! Nyt perusnuorena voisitkin puuttua Helsingin perusnuoriin, jotka yrittävät järjestää tilaisuutta, jossa on puhujana Timo Hännikäinen, naisten ahdistelija ja häiriköijä.

Ei anneta naisvihamielisen kulttuurin pesiytyä Suomeen.

Mohamed Rasal

Kommentti on syytä lukita koska on henkilöä julkisesti syytetty naisia ahdistelevaksi rikolliseksi.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Rikolliseksi? Ei ole syytetty rikolliseksi vaan se on ihan yleisessä tiedossa että Hännikäinen on hyökkäillyt häirikköviestein naisiin, mm. Naisliitto Unionin sivuilla. Kun kerran Juha Karjalainen on innostunut naisten suojelusta häiriköinniltä, olisi hienoa että hän vihjaisisi perusnuoriveljilleen Helsingissä, että tämän tuominen debattipöytään ei edistä naisten suojelua.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #7

Mikä, mikä Hännikäinen? En minä ainakaan moista nimeä ole koskaan kuullutkaan, mutta tottahan sen tietysti täytyy olla - yleisesti tunnetun häirikön, jotka kaikki Petra tietää ja tuntee ihan tasan tarkkaan nimeltäkin. Mikäs se linkiki tähän taas olikaan?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu Vastaus kommenttiin #10

Kiitos Petra linkeistä, joiden jo ensimmäisen lauseen rivo kommentti riitti minulle.. Enempää en edes halua lukea. Humalainen tai ei, niin ei edes se ole mikään puolustus moiselle moskalle. Lähinnä ihmettelen kyllä "toimittajia", joiden mielestä tuo ansaitsee ylipäätään tulla julkisuuteen. Minusta näiden täyshullujen tekstit pitäisi jättää kokonaan huomiotta.

Mohamed Rasal Vastaus kommenttiin #10

Viestien tasosta voi olla montaa mieltä mutta kyse ei ole naisten ahdistelusta kuten Nygvist tarkoitushakuisesti väittää.

Itse tulin siihen näkemykseen että kyseessä on kulttuurimarksististen feministien ja känniläisen kirjailijan verbaalisesta ottelusta.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #12

Nettitörkyviesteissä on nimenomaan kyse ahdistelusta, häiriköinnistä, häpäisemisestä ja seksuaalisesta alistamisesta. Jos tuo on mielestäsi verbaalista ottelemista, olen huolissani.

Mohamed Rasal Vastaus kommenttiin #14

Minusta ei kannata olla huolissaan, mutta jos tietäisit miten teistä suomalaisista naisista ajatellaan lähi-idästä tulijoiden keskuudessa niin sinä tosiaan olisit huolissasi ehkä silloin oikeista asioista.

Nythän päätoimesi on puolustella ja edistää tuota huolenaihetta.

Kari Ahlava Vastaus kommenttiin #16

Kerro ihmeessä miten suomalaisista naisista ajatellaan. Ei meillä tiedetä tätä seikkaa.

Mohamed Rasal Vastaus kommenttiin #20

"Kerro ihmeessä miten suomalaisista naisista ajatellaan. Ei meillä tiedetä tätä seikkaa."

Ystäväni, kallehin kansalaistoverini, en tahdo bannata näin itseäni tältä mainiolta viihteen alttarilta.

Kari Ahlava Vastaus kommenttiin #22

Niin. Eiköhän lähi-idässä kannattaisi pysyä ja suunnata turvaan Saudi-Arabiaan?Saudinaiset voisivat olla sopivampaa seuraa, vai mitä? Sitäpaitsi siellä ei tarvitse viihdyttää itseään internetissä naisista keskustellen.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Kenenkään ei tarvi sopeutua tai alistua väkivallalla uhkailun edessä. Ei sittenkään vaikka tekijä uhkailisi polttopullolla.

Miksikäs sitten kenekään tulisi alistua sukupuolisella väkivallalla uhkailleen Hännikäisen edessä tai sopeutua senkaltaiseen uhkailuun?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Tämä Perusuomalaisten muuntuminen maahanmuuton ja EU:n vastustamisesta naisten oikeuksien puolustajaksi on ilahduttava ilmiö. Ilmeisesti perinteisestä äijäpuolueesta on sukeutumassa aito naisasiapuolue. Tosin naisasiapuolue ilman feminismiä ja feministejä.

Käyttäjän HennaKupsala kuva
Henna Kupsala

Kyse on tasa-arvosta, joka tottavie, on molempien sukupuolten ihmisoikeus. Itse Perussuomalaisena kannatan esimerkiksi sukupuolikiintiöiden poistamista sekä puoluetuen jyvittämistä tasapuolisesti niin puolueiden mies- kuin naisjärjestöillekin tai vaihtoehtoisesti pelkästään emopuoluelle. Harva feministi uskaltaa sanoa sitä ääneen, mitä tasa-arvo oikeasti tarkoittaa, vaan haluaa pitää saavutetuista eduista kynsin hampain kiinni. Tasa-arvoa? Jep jep.

Outi Naukkarinen

Onhan se nyt uskomatonta kun poliisi täti käskee ottaa sumutteet ja avaimet käteen kun kulkee yksin , miksi meidän pitää alkaa pelätä noita hiippareita, jotka porukalla kulkee ja irvailee.
Suomalaiset on nakattu sivuun ja otettu matulapset hoitoon. Joilla on muka alaikäisiä joilla on parta ja isot lihakset, on aikaoihin eletty.

Toimituksen poiminnat